- Home
- Externe
- TUNIS, (31.07.2015, 19:14)
- Raluca Manga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tunisia prelungeşte cu două luni starea de urgenţă decretată după atentatul din 26 iunie
Tunisia a prelungit vineri, cu două luni, starea de urgenţă decretată după atacul terorist din data de 26 iunie împotriva hotelului din oraşul Sousse, soldat cu 38 de morţi, relatează publicaţia Le Monde în pagina electronică.
Urmărește
96 afișări
Tunisia prelungeşte cu două luni starea de urgenţă decretată după atentatul din 26 iunie (Imagine: AP/Mediafax Foto)
Forţele armate şi cele de securitate sunt consolidate şi anumite drepturi sunt restricţionate, cum ar fi mitinguri autorizate. Tunisia nu s-a mai confruntat cu astfel de dispoziţii de securitate de la revolta împotriva regimului Ben Ali, în anul 2011.
Persoane înarmate au atacat pe data de 26 iunie două hoteluri din staţiunea tunisiană Sousse, frecventată de turişti britanici, provocând moartea 38 de persoane şi rănind alte 20. Bărbaţi deghizaţi în turişti au deschis focul la două hoteluri din Tunisia, Riu Imperial Marhaba şi Soviva, cu mitraliere Kalaşnikov ascunse în umbrele. Unul dintre terorişti, Seifeddine Rezgui, a fost împuşcat mortal de autorităţile tunisiene. "Atacatorul s-a antrenat în Libia în ianuarie, în aceeaşi perioadă în care s-au aflat acolo şi autorii atacului comis la Muzeul Bardo", a declarat Rafik Chelli, un oficial din cadrul Ministerului tunisian de Interne.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În urma autopsiei, doctorii au descoperit în corpul lui Seifeddine Rezgui urmele unui drog, despre care se crede că ar fi cocaină sau un drog similar acesteia.
"Autopsia a confirmat faptul că teroristul a consumat droguri înainte de a comite atacul – aceleaşi droguri pe care gruparea radicală Stat Islamic le oferă membrilor înainte de comiterea actelor teroriste, pentru a nu fi conştienţi de ceea ce fac", a declarat o sursă citată de publicaţia Daily Mail. Este binecunoscut faptul că luptătorii organizaţiei teroriste Stat Islamic consumă doze de cocaină pentru că acest drog îi face să se simtă invincibili pe câmpul de luptă.
Atacul poartă marca organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic, activă în Siria, Irak şi Libia. În urmă cu două zile, grupul terorist lansase un apel la comiterea de atentate în perioada Ramadanului.
Premierul tunisian Habib Essid a anunţat pe data de 27 iunie intensificarea măsurilor de securitate în zona obiectivelor turistice, după atacul comis în staţiunea Sousse. Şeful Guvernului a precizat că rezervişti ai armatei vor fi mobilizaţi în staţiuni şi în apropierea siturilor arheologice, pentru a se asigura că astfel de atacuri nu se vor mai repeta. De asemenea, el a afirmat că aproximativ 80 de moschei acuzate că "răspândesc ura pentru a promova terorismul" vor fi închise în decurs de o săptămână.
Lideri din toată lumea, dar şi clerici musulmani, au condamnat atacurile teroriste comise pe data de 26 iunie în staţiunea tunisiană Sousse, la o moschee din Kuwait şi la o uzină din Franţa, relatează Deutsche Welle în pagina electronică. Potrivit Departamentului de Stat al SUA, nu există indicii că cele trei atacuri ar fi fost coordonate.
Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a criticat ferm atentatele într-un comunicat. "Departe de a slăbi hotărârea comunităţii internaţionale de a lupta împotriva terorismului, aceste atacuri odioase vor consolida angajamentul ONU de a ajuta la înfrângerea celor dedicaţi crimelor, distrugerilor şi anihilării dezvoltării umane şi culturii", a afirmat purtătorul de cuvânt al ONU, Farhan Haq.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe