Turcia loveşte ţinte ale militanţilor kurzi din Siria şi Irak pentru a doua zi consecutivă

  • Turcia a lovit joi, pentru a doua zi, presupuse ţinte ale militanţilor kurzi din Siria şi Irak.
  • Acest lucru vine în urma unui atac asupra sediului unei importante companii de apărare, care a ucis cel puţin cinci persoane, a anunţat agenţia de presă de stat, citată de AP News.
Urmărește
241 afișări
Imaginea articolului Turcia loveşte ţinte ale militanţilor kurzi din Siria şi Irak pentru a doua zi consecutivă

Atacul de la sediul companiei aerospaţiale şi de apărare TUSAŞ, din Turcia, pus la cale de PKK

Organizaţia Naţională de Informaţii a vizat numeroase „locaţii strategice” folosite de Partidul Muncitorilor din Kurdistan, PKK, sau de miliţiile kurde siriene care sunt afiliate militanţilor, a raportat Agenţia Anadolu. Ţintele au inclus instalaţii militare, de informaţii, energetice şi de infrastructură, precum şi depozite de muniţie, a precizat raportul. Un oficial din domeniul securităţii a declarat că în loviturile de joi au fost folosite drone înarmate.

Miercuri, forţele aeriene ale Turciei au lansat lovituri împotriva unor ţinte similare în nordul Siriei şi în nordul Irakului, la câteva ore după ce oficialii guvernamentali au dat vina pe PKK pentru atacul mortal de la sediul companiei aerospaţiale şi de apărare TUSAŞ. Peste 30 de ţinte au fost distruse în ofensiva aeriană, a declarat Ministerul Apărării.

Echipe de securitate au fost trimise la faţa locului imediat ce atacul a început, în jurul orei 15:30, a declarat ministrul de interne. Cei doi atacatori au fost ucişi şi peste 20 de persoane au fost rănite în atac.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea PKK cu privire la atac sau la loviturile aeriene turceşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici