Turcia: România să combată activităţile desfăşurate de PKK la Bucureşti

Turcia a cerut României să ia măsuri pentru a bloca activităţile Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în această ţară, membră a Uniunii Europene.

Urmărește
4 afișări
Imaginea articolului Turcia: România să combată activităţile desfăşurate de PKK la Bucureşti

Preşedintele Parlamentului turc, Koksal Toptan

"O organizaţie afiliată PKK, numită KOBAL, activează în Bucureşti. Adoptarea unor măsuri preventive împotriva acesteia ne-ar face fericiţi", i-a spus vineri preşedintele Parlamentului turc, Koksal Toptan, preşedintelui Camerei Deputaţilor din România, Bogdan Olteanu, în timpul unei întâlniri la Ankara, relatează Turkish Daily News în ediţia electronică de sâmbătă.

PKK are legături în multe state europene şi face trafic ilegal cu droguri şi persoane, pentru a-şi susţine financiar activităţile teroriste.

Toptan a subliniat că Turcia şi România sunt aliaţi în cadrul NATO şi că nu există probleme politice între cele două ţări. Preşedintele Parlamentului turc a cerut, de asemenea, sprijinul României în vederea aderării Turciei la Uniunea Europeană.

"Acordarea statutului de membru al Uniunii Europene nu este un lucru uşor. Puteţi fi siguri că aveţi un prieten în UE", i-a răspuns Olteanu, amintind că România a aderat la blocul comunitar în 2007, în urma unor negocieri dure.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici