Turcia şi Grecia urmăresc îmbunătăţirea relaţiilor diplomatice. Mitsotakis se va întâlni cu Erdogan la Ankara

  • Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, se va întâlni luni, la Ankara, cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.
  • Vecinii de pe flancul sud-estic al NATO se concentrează pe îmbunătăţirea relaţiilor diplomatice.
  • "Scopul nostru este să ne consolidăm prietenia prin rezolvarea problemelor", a declarat Erdogan.
Urmărește
310 afișări
Imaginea articolului Turcia şi Grecia urmăresc îmbunătăţirea relaţiilor diplomatice. Mitsotakis se va întâlni cu Erdogan la Ankara

Turcia şi Grecia urmăresc îmbunătăţirea relaţiilor diplomatice. Mitsotakis se va întâlni la Ankara cu Erdogan

Întâlnirea arată dorinţa celor doi lideri de a îmbunătăţi relaţiile dintre cele două ţări rivale pe baza unei diminuări a tensiunilor de la sfârşitul anului trecut, când au convenit la Atena să coopereze în domeniul turismului şi al culturii.

De atunci au apărut mai multe obstacole, cum ar fi opoziţia Turciei faţă de planurile Greciei de a crea un parc marin în Marea Egee, ilustrând dificultăţile în depăşirea disputelor teritoriale istorice, relatează Bloomberg.

Decizia Turciei de săptămâna trecută de a deschide o moschee care a fost transformată dintr-o mănăstire ortodoxă istorică din Istanbul a stârnit alte controverse. Ministerul grec de Externe a declarat că reprezintă o "provocare".

Erdogan şi Mitsotakis vor aborda probleme spinoase precum localizarea graniţelor maritime, importante pentru determinarea drepturilor de exploatare a gazelor naturale, şi vor discuta soluţii politice pentru naţiunea divizată a Ciprului.

"Scopul nostru este să ne consolidăm prietenia prin rezolvarea problemelor", a declarat Erdogan într-un interviu acordat ziarului grec Kathimerini. "Putem vorbi despre toate problemele împreună, cu inima deschisă, şi putem face paşi spre o soluţie. Amânarea nu rezolvă problemele".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici