Turul doi al alegerilor locale se va desfăşura în 513 localităţi din R.Moldova

Turul al doilea al alegerilor locale va avea loc la 19 iunie în 513 localităţi din R.Moldova, a anunţat sâmbătă Comisia Electorală Centrală.

Urmărește
194 afișări
Imaginea articolului Turul doi al alegerilor locale se va desfăşura în 513 localităţi din R.Moldova

Turul doi al alegerilor locale se va desfăşura în 513 localităţi din R.Moldova (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

Conform regulamentului, pe buletinele de vot vor fi înscrişi primii doi candidaţi care au acumulat cel mai mare număr de voturi la alegerile din 5 iunie, informează PRO TV Chişinău.

Comisia Electorală Centrală a anunţat într-un comunicat că înscrierea se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate de candidaţi în primul tur.

În cele 513 localităţi în care se va desfăşura turul doi, niciun candidat la funcţia de primar nu a întrunit la alegerile din 5 iunie mai mult de jumătate din numărul de voturi valabil exprimate de alegători, susţine Comisia.

La 19 iunie va avea loc turul doi al alegerilor locale şi în municipiul Chişinău, se vor înfrunta Igor Dodon, care a obţinut în primul tur 48,07 la sută din voturi, şi Dorin Chirtoacă, 46,51 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici