Prima pagină » Știri externe » Întâlnire emoţionantă între Barack Obama şi fratele său vitreg – VIDEO

Întâlnire emoţionantă între Barack Obama şi fratele său vitreg – VIDEO

Preşedintele american, Barack Obama, a discutat cu fratele său vitreg, cu ocazia vizitei sale oficiale în China, într-o întâlnire scurtă, dar emoţionantă, a afirmat, miercuri, Mark Obama Ndesandjo, la postul CNN.
Întâlnire emoţionantă între Barack Obama şi fratele său vitreg - VIDEO
18 nov. 2009, 23:55, Știri externe

„Ne-am îmbrăţişat cu putere. Soţia mea şi el s-au îmbrăţişat de asemenea. El era foarte puternic pentru că e fratele meu”, a declarat Mark Obama Ndesandjo, care trăieşte la Shenzhen, în sudul Chinei, şi s-a deplasat la Beijing pentru a se întâlni cu preşedintele american.

Ndesandjo, care seamănă mult cu fratele său vitreg, a afirmat, într-un roman semi-autobiografic ce urmează să fie publicat în scurt timp, că a fost supus la violenţe de către tatăl său, Barack Obama senior.

Preşedintele a fost crescut de mama lui, după separarea părinţilor când avea vârsta de doi ani, şi nu şi-a revăzut tatăl decât la vârsta de zece ani. El a spus că nu a fost cu adevărat surprins de aceste dezvăluiri.

„Nu am citit cartea. Dar nu este un secret pentru nimeni că tatăl meu (care a murit în 1982, n.red.) era o persoană care avea probleme”, a declarat preşedintele, la postul CNN.

La rândul său, Ndesandjo, un om de afaceri instalat de şapte ani în China, a declarat că a „vorbit despre familie” cu fratele său vitreg.

„Nu îl cunosc bine. L-am întâlnit pentru prima oară în urmă cu aproximativ doi ani”, a explicat Obama, referindu-se la fratele său, născut din uniunea lui Barack Obama senior cu Ruth Nidesand, cea de-a treia lui soţie.

Romanul lui Ndesandjo, care urma să fie la originea unei autobiografii, relatează povestea unui bărbat constrâns să se confrunte cu trecutul său în Kenya şi Statele Unite, după sosirea sa în China, în urma atentatelor de la 11 septembrie 2001.

Licenţiat al prestigioaselor universităţi Stanford şi Brown, el explică faptul că a părăsit Statele Unite după ce şi-a pierdut locul de muncă, într-un moment în care căuta o direcţie în viaţa sa.

El se consacră în prezent muzicii la Shenzhen şi este consultant pentru exportatori chinezi.