- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ucraina a protestat oficial faţă de manevrele marinei militare ruse pe teritoriul său
Ucraina a denunţat, marţi, printr-o notă de protest, recenta organizare pe teritoriul său a unor manevre militare ruse fără aprobarea Kievului.
Ucraina a protestat oficial faţă de manevrele marinei militare ruse pe teritoriul său (Imagine: Mediafax Foto)
La sfârşitul lunii aprilie, o rachetă antisubmarin de origine necunoscută a fost descoperită în sudul Peninsulei Crimeea, unde este staţionată flota rusă de la Marea Neagră.
La scurt timp, flota rusă a anunţat că racheta a fost lansată la 15 aprilie de către una din navele sale militare în cursul unor exerciţii efectuate în apropierea de Crimeea, înainte de a fi pierdută.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
"Ucraina nu şi-a dat sub nici o formă acordul pentru organizarea acestui test" care încalcă prevederile acordului privind staţionarea marinei ruse în Crimeea, a precizat Ministerul ucrainean de Externe într-un comunicat.
Ucraina a cerut Rusiei să "ofere explicaţii privind acest incident" şi să "adopte măsuri pentru a evita orice repetare" a acestui gen de manevre în viitor, potrivit documentului citat.
Flota rusă de la Marea Neagră a anunţat însă că racheta respectivă nu este decât o "imitaţie" şi nu o armă de luptă, într-un comunicat remis după protestul înmânat de autorităţile ucrainene.
Fără a viza direct diplomaţia ucraineană, serviciul de presă al flotei ruse s-a declarat "perplex" în faţa "reacţiei anumitor instituţii media care au încercat să confere un caracter scandalos acestui eveniment".
Staţionarea flotei ruse la Sevastopol, în Peninsula Crimeea, în baza unui acord încheiat în 1997 pe o perioadă de 20 de ani, este sursa unor tensiuni frecvente între Rusia şi Ucraina.
Acest nou incident nu poate duce însă la o reziliere anticipată a acordului, a dat asigurări diplomaţia ucraineană. "Incidentul legat de racheta respectivă nu poate duce la părăsirea anticipată de către flota de la Marea Neagră a teritoriului ucrainean", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Vassil Krilici, citat de agenţia Interfax.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:45
LIVE UPDATE Alegeri prezidenţiale în SUA 2024: Votul care va decide viitorul SUA şi al lumii. Donald Trump vs Kamala Harris. Cum se desfăşoară votul şi care sunt statele decisive / S-au deschis primele secţii de votare de pe Coasta de Est
-
astăzi, 16:18
Atenţionare de călătorie în Italia, unde este grevă în transportul public