„Aceasta este noua noastră metodă de represalii împotriva agresorului”: Ucraina anunţă folosirea armei „Palianiţia”, o rachetă-dronă de producţie proprie

  • Ucraina susţine că a folosit pentru prima dată împotriva Rusiei un nou tip de armament producţie proprie.
  • „Palianiţia” este un sistem hibrid de dronă şi rachetă, a declarat sâmbătă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.
Urmărește
2183 afișări
Imaginea articolului „Aceasta este noua noastră metodă de represalii împotriva agresorului”: Ucraina anunţă folosirea armei „Palianiţia”, o rachetă-dronă de producţie proprie

Sursa foto: X / @wartranslated

Cu ocazia unui mesaj transmis de Ziua Independenţei Ucrainei, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre noul sistem hibrid de dronă şi rachetă Palianiţia, despre care a spus că va fi greu de oprit, scrie POLITICO.

„Prima utilizare cu succes în luptă a noii noastre arme a avut loc astăzi, o nouă clasă de arme, racheta-dronă ucraineană Palianiţia. „Aceasta este noua noastră metodă de represalii împotriva agresorului”, a spus Zelenski despre armă.

Armata ucraineană nu a furnizat detalii suplimentare oficiale privind specificaţiile noii arme, dar ministrul pentru industrii strategice al ţării, Oleksandr Kamyshin, a declarat sâmbătă că drona rachetă era o formă de proiectil de mare viteză cu ţintă precisă.

Sâmbătă, autorităţile ruse au raportat o explozie masivă la un depozit de muniţii din regiunea Voronej din ţara vecină cu Ucraina. Nu este clar dacă în atacul din cursul dimineţii de sâmbătă a fost folosit noua armă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici