Ucraina ar avea motive militare să lovească mai adânc în Rusia, afirmă un oficial NATO

Ucraina ar avea un bun motiv militar să lovească mai adânc în Rusia folosind arme occidentale, a declarat sâmbătă un înalt oficial militar al NATO, citat de Reuters.

Urmărește
1610 afișări
Imaginea articolului Ucraina ar avea motive militare să lovească mai adânc în Rusia, afirmă un oficial NATO

Ucraina ar avea motive militare să lovească mai adânc în Rusia, afirmă un oficial NATO

Premierul britanic Keir Starmer s-a întâlnit vineri cu preşedintele american Joe Biden la Casa Albă, în timp ce aliaţii Ucrainei discută dacă să dea undă verde Kievului să folosească rachete cu rază lungă de acţiune împotriva ţintelor din Rusia.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că Occidentul ar lupta direct cu Rusia dacă ar permite Ucrainei să atace cu rachete cu rază lungă de acţiune fabricate în Occident.

În cadrul unei reuniuni la Praga a Comitetului militar al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord - cea mai înaltă autoritate militară a alianţei - preşedintele acestuia, amiralul Rob Bauer, a declarat că legislaţia privind conflictele armate conferă unei naţiuni dreptul de a se apăra şi că acest drept nu se opreşte la graniţa sa.

În acelaşi timp, a spus el, naţiunile care furnizează arme au, de asemenea, dreptul de a impune limitări privind utilizarea acestora.

El a spus: „În termeni militari, faceţi (aceste atacuri) pentru că doriţi să slăbiţi inamicul care vă atacă, pentru a putea nu numai să vă luptaţi cu săgeţile care vin spre voi, ci şi să atacaţi arcaşul”.

„Deci, din punct de vedere militar, există un motiv bun pentru a face acest lucru; pentru a slăbi inamicul, pentru a-i slăbi liniile logistice, combustibilul, muniţia care ajunge pe front”.

Cealaltă latură a discuţiei a fost politică, a spus el, deoarece naţiunile care furnizează arme se pot simţi responsabile pentru acestea, iar aceste discuţii politice continuă. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut aliaţilor să permită Ucrainei să folosească rachete occidentale, inclusiv ATACMS americane cu rază lungă de acţiune şi Storm Shadows britanice, adânc în teritoriul rus, pentru a limita capacitatea Moscovei de a lansa atacuri.

Putin a declarat joi că programarea efectivă a traiectoriilor de zbor ale rachetelor ar trebui să fie realizată de personalul militar al NATO, deoarece Kievul nu dispune de aceste capacităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici