Ucraina cere Curţii Penale Internaţionale să judece Rusia pentru atacul de la spitalul pentru copii

  • Procurorul general al Ucrainei a cerut Curţii Penale Internaţionale să judece Rusia pentru lovitura cu rachetă asupra spitalului de copii din Kiev.
  • Atacul a avut loc luni.
  • O mare parte a clădirii a fost distrusă.
Urmărește
154 afișări
Imaginea articolului Ucraina cere Curţii Penale Internaţionale să judece Rusia pentru atacul de la spitalul pentru copii

Ucraina cere Curţii Penale Internaţionale să judece Rusia pentru atacul de la spitalul pentru copii

Spitalulul de copii Okhmatdyt din Kiev este cel mai mare de acest tip din Ucraina.

„Este important să arătăm că Rusia însăşi, în acest moment, este un stat criminal”, a spus procurorul general ucrainean Andriy Kostin, potrivit Sky News.

Biroul procurorului ICC a declarat că una dintre echipele sale a vizitat spitalul, dar nu a spus ce investighează.

Rusia neagă în continuare că a atacat spitalul.

O misiune ONU a spus că există o „probabilitate mare” ca spitalul să fi fost lovit direct de o rachetă a ruşilor. În plus, serviciul de securitate al Ucrainei a anunţat că are dovezi fără echivoc potrivit cărora unitatea medicală a fost lovită de o rachetă de croazieră Kh-101 a ruşilor.

CPI a emis deja şase mandate de arestare pentru presupuse crime ruseşti în Ucraina, inclusiv unul împotriva lui Vladimir Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici