Ucraina cere să primească invitaţia de aderare la NATO înainte de finalul mandatului lui Biden

  • Ucraina cere să primească invitaţia de aderare la NATO înainte de finalul mandatului lui Joe Biden.
  • Ar fi o moştenire potrivită pentru preşedintele SUA, a explicat un oficial ucrainean.
  • Totuşi, demersul poate fi legat de incertitudinea privitoare la sprijinul pentru Ucraina după alegerile din SUA.
Urmărește
244 afișări
Imaginea articolului Ucraina cere să primească invitaţia de aderare la NATO înainte de finalul mandatului lui Biden

Ucraina cere să primească invitaţia de aderare la NATO înainte de finalul mandatului lui Biden

Ucraina cere o invitaţie de aderare la NATO înainte ca preşedintele Joe Biden să părăsească Casa Albă, argumentând că ar fi o moştenire potrivită pentru liderul SUA, a declarat un înalt diplomat ucrainean.

„Ideea noastră este că a oferi Ucrainei o invitaţie în acest moment este un semnal politic. Credem sincer că poate face parte din moştenirea actualei administraţii americane”, a declarat Nataliia Galibarenko, ambasadorul Kievului la NATO, pentru Reuters.

Alegerile prezidenţiale de luna viitoare din SUA creează o incertitudine majoră pentru Ucraina, deoarece Washingtonul a fost cel mai mare furnizor de ajutor militar al Kievului în războiul cu Rusia.

Vicepreşedinta Kamala Harris, care este candidata democraţilor, a spus că va sprijini Ucraina, dar nu a precizat nivelul acestui sprijin. Fostul preşedinte republican Donald Trump nu a spus cum va gestiona războiul.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis în ultimele săptămâni că vede o invitaţie în regim de urgenţă la NATO ca parte a „planului său de victorie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici