Ucraina confirmă sosirea avioanelor F-16 în ţară

  • Ucraina confirmă sosirea avioanelor F-16 în ţară.
  • Zelenski anunţă „un nou capitol" în lupta împotriva Rusiei.
Urmărește
1969 afișări
Imaginea articolului Ucraina confirmă sosirea avioanelor F-16 în ţară

Ucraina confirmă sosirea avioanelor F-16 în ţară

Sosirea avioanelor de luptă F-16 în Ucraina marchează „un nou capitol" pentru forţele aeriene ale ţării, a declarat duminică preşedintele Volodimir Zelenski, care a confirmat pentru prima dată că avioanele de luptă se află în ţară.

Încă de la începutul războiului, Ucraina a îndemnat aliaţii să transfere avioanele râvnite pentru a-şi proteja cerul împotriva rachetelor ruseşti. Rusia menţine superioritatea aeriană asupra Ucrainei, iar avioanele F-16 oferă o îmbunătăţire semnificativă a armamentului Kievului.

„Am avut sute de întâlniri şi negocieri pentru a consolida capacităţile aviaţiei şi apărării noastre aeriene", a declarat Zelenski la o bază aeriană din afara Kievului, conform CNN.

„Am auzit adesea răspunsul că este imposibil", a spus el. „Acum este o realitate. F-16 sunt în Ucraina. Sunt mândru de toţi oamenii noştri care stăpânesc aceste aeronave şi au început deja să le folosească pentru ţara noastră".

Zelenski s-a declarat recunoscător partenerilor şi, în special, primelor ţări care au acceptat cererea Kievului pentru această aeronavă. „Le mulţumesc Danemarcei, Olandei şi Statelor Unite. Şi tuturor partenerilor noştri - vă apreciem sprijinul", a spus el.

Zelenski a adăugat că nu poate comenta misiunile de luptă specifice sau câte F-16 sunt deja în Ucraina, dar a spus: „Până acum, numărul care este disponibil în Ucraina şi numărul de piloţi care au fost deja instruiţi nu este suficient".

SUA s-au angajat să aprobe transferul de avioane de luptă F-16 către Ucraina în luna august a anului trecut, după luni de lobby din partea Kievului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici