Ucraina evită o situaţie „catastrofală” într-un sat din regiunea Doneţk

Ucraina a evitat o situaţie „catastrofală” în satul Niu-York, în estul regiunii Doneţk, a transmis vineri Brigada Azov, citată de SkyNews.

Urmărește
4585 afișări
Imaginea articolului Ucraina evită o situaţie „catastrofală” într-un sat din regiunea Doneţk

Ucraina evită o situaţie „catastrofală” într-un sat din regiunea Doneţk

Brigada a declarat că, pentru a îmbunătăţi situaţia tactică din oraşul Toreţk, trupele au fost angajate în operaţiuni defensive şi ofensive în şi în jurul satului Niu-York, care se află la sud de oraş.

„În momentul în care brigada a fost desfăşurată în zonă, situaţia de pe linia frontului era catastrofală”, a declarat aceasta pe X.

„Cu toate acestea, datorită moralului ridicat, curajului şi profesionalismului luptătorilor brigăzii, Azov a reuşit să stabilizeze situaţia, să recâştige controlul asupra unei părţi din Niu Iork şi să deblocheze forţele de apărare, care erau înconjurate de trupele inamice.

„În acest moment, situaţia rămâne tensionată”.

Brigada Azov, care are rădăcini de extremă dreapta şi ultranaţionaliste, face parte din Garda Naţională a Ucrainei şi a evoluat dintr-un batalion care a luptat în timpul ocupării Crimeii de către Rusia în urmă cu 10 ani.

Ca răspuns la ideologia neonazistă a fondatorilor grupului, SUA au interzis regimentului să folosească arme americane în 2014.

Dar, în luna iunie a acestui an, Departamentul de Stat al SUA a ridicat interdicţia şi a declarat că Brigada Azov are acum permisiunea de a utiliza arme americane împotriva Rusiei.

Membrii actuali ai grupului resping orice legături cu extrema dreaptă, dar au fost desemnaţi drept terorişti de către Rusia, care continuă să afirme că aceştia sunt o „formaţiune armată ultranaţionalistă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici