- Home
- Externe
- (20.12.2024, 13:28)
- Andrei Rachieru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ucraina foloseşte inteligenţa artificială în război. Milioane de ore de imagini video pentru antrenarea AI
- Ucraina foloseşte 2 milioane de ore de imagini de drone pentru antrenarea AI.
- Sistemele OCHI şi Avengers identifică ţinte şi coordonează strategii militare.
- AI şi roiurile de drone oferă Ucrainei un avantaj tehnologic în război.
Urmărește
713 afișări
Sursa foto: X/ @geotrendsx
În contextul evoluţiei războiului către tehnologii avansate, Ucraina valorifică un avantaj unic: peste 2 milioane de ore de imagini capturate de drone pe câmpul de luptă. Aceste date sunt utilizate pentru antrenarea sistemelor de inteligenţă artificială (AI), capabile să ia decizii rapide şi eficiente în luptă. În cadrul invaziei ruseşti, AI a devenit un instrument esenţial, capabil să analizeze şi să identifice ţinte cu o viteză imposibilă pentru oameni, notează agenţia Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
SUA afirmă că l-au ucis pe liderul Statului Islamic Abu Yusif într-un raid aerian în Siria
-
De ce a investit Dan Şucu 40 mil. euro în celebrul club de fotbal Genoa? Interviu exclusiv la ZF Live. Dan Şucu: După Rapid, Genoa este următorul pas în crearea unui grup multichannel de cluburi de fotbal
-
Clotilde Armand renunţă la poziţia de senator la doar o zi după ce a spus că va prelua mandatul. „Vă transmit prin prezenta cerere că renunţ la dreptul de preluare a mandatului de senator”
-
Florenţa deschide coridorul Vasari pentru prima dată publicului. Vizitatorii vor putea parcurge cei 750 de metri pe care au păşit duci, dictatori şi elitele ilustre ale Europei
Sistemul OCHI, creat de organizaţia non-profit condusă de Oleksandr Dmitriev, a colectat aceste imagini din 2022. Potrivit lui Dmitriev, datele oferă o „hrană” esenţială pentru dezvoltarea AI, permiţând acesteia să înveţe tactici de luptă, identificarea ţintelor şi eficienţa armelor. „Aceasta este, în esenţă, experienţă transformată în matematică”, explică Dmitriev, subliniind importanţa acestor înregistrări pentru viitorul războiului.
Pe lângă utilitatea tactică, imaginile stocate servesc drept document al războiului. Sistemul OCHI este utilizat şi pentru a oferi comandanţilor militari o imagine de ansamblu asupra zonelor de conflict, consolidând fluxurile video de la dronele din apropiere. În medie, 5-6 terabytes de date noi sunt adăugaţi zilnic, iar aliaţi străini şi-au exprimat deja interesul pentru această tehnologie.
AI joacă un rol cheie şi în alte proiecte dezvoltate de Ucraina, precum sistemul Avengers, care identifică echipamente ruseşti cu o rată impresionantă de 12.000 de unităţi pe săptămână. În plus, Ucraina inovează în domeniul roiurilor de drone, utilizând algoritmi AI pentru a coordona atacuri complexe. Aceste tehnologii nu doar că îmbunătăţesc capacităţile defensive, ci contribuie şi la dezminarea teritoriilor afectate de război.
Experţii internaţionali, precum Samuel Bendett de la Center for a New American Security, confirmă valoarea uriaşă a unui astfel de bazin de date pentru dezvoltarea AI. Acesta ajută maşinile să înţeleagă şi să reacţioneze eficient la situaţii complexe din teren, identificând obstacole, drumuri şi ambuscade. În timp ce Rusia utilizează propriile tehnologii AI, Ucraina demonstrează o adaptabilitate remarcabilă, redefinind limitele războiului modern.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Avem misiunea să apărăm Democrația în România. Pentru că am trăit în Comunism. Dictatură. Ceaușescu!
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Joe Biden, președinte doar pe hârtie: dormea tot timpul și delega totul. Cine trăgea de fapt sforile la Casa Albă?
CANCAN.RO
E oficial, vin ninsorile în București! Pe ce dată ninge, potrivit meteorologilor weather.com
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe