Ucraina intenţionează să păstreze pe termen nedeterminat teritoriul rusesc pe care l-a cucerit

Ucraina intenţionează să păstreze pe termen nelimitat teritoriul rusesc cucerit în invazia surpriză din regiunea de frontieră Kursk, luna trecută, a declarat Volodimir Zelenski pentru NBC News.

Urmărește
971 afișări
Imaginea articolului Ucraina intenţionează să păstreze pe termen nedeterminat teritoriul rusesc pe care l-a cucerit

Preşedintele ucrainean a declarat într-un interviu exclusiv că deţinerea teritoriului face parte integrantă din „planul său de victorie” pentru a-l forţa pe Vladimir Putin să vină la masa negocierilor şi să pună capăt războiului.

El a spus că va prezenta propunerea partenerilor internaţionali, inclusiv SUA.

Părând apoi să confirme că trupele ucrainene se vor retrage în cele din urmă, Zelenski a declarat că Ucraina nu are „nevoie de teritoriul lor”.

„Nu vrem să aducem acolo modul nostru de viaţă ucrainean”, a spus el.

Preşedintele a refuzat să spună dacă Ucraina intenţionează să încerce să cucerească şi mai mult teritoriu rusesc.

„Cu tot respectul, nu pot vorbi despre asta, cred că succesul este foarte aproape de surpriză”, a spus el.

Forţele ucrainene au trecut graniţa în Kursk la 6 august, într-un atac şoc în urma căruia au cucerit o serie de sate şi au luat sute de prizonieri. Moscova a promis să riposteze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici