Ucraina lansează „unul dintre cele mai mari” atacuri cu drone asupra Moscovei

Ucraina a lansat miercuri unul dintre cele mai mari atacuri cu drone asupra Moscovei, a declarat primarul oraşului, unităţile ruse de apărare aeriană distrugând 11 drone care zburau spre capitală, relatează Reuters.

Urmărește
2632 afișări
Imaginea articolului Ucraina lansează „unul dintre cele mai mari” atacuri cu drone asupra Moscovei

Ucraina lansează „unul dintre cele mai mari” atacuri cu drone asupra Moscovei

Unele dintre drone au fost distruse deasupra oraşului Podolsk, a declarat primarul Serghei Sobyanin. Oraşul din regiunea Moscovei se află la aproximativ 38 km sud de Kremlin.

„Aceasta este una dintre cele mai mari încercări de a ataca Moscova folosind drone”, a declarat Sobyanin pe aplicaţia de mesagerie Telegram, scrie Reuters.

Atacul are loc în timp ce Rusia se străduieşte să scoată forţele ucrainene din regiunea Kursk, la două săptămâni după ce acestea au trecut graniţa de vest a Rusiei în cea mai mare invazie a Rusiei de la al Doilea Război Mondial.

Sobyanin a declarat că, potrivit informaţiilor preliminare, nu au fost răniţi şi nici pagube în urma atacurilor.

În ultimele luni, Ucraina a lansat adesea una sau două drone care au vizat Moscova, fără a provoca pagube substanţiale.

Atacul pare mai mare decât cel din mai 2023

Totuşi, atacul de miercuri pare mai mare decât cel din mai 2023, când cel puţin opt drone au fost distruse deasupra capitalei într-un atac despre care preşedintele Vladimir Putin a spus că a fost o încercare a Kievului de a speria şi provoca Rusia.

Oficialii ruşi dezvăluie rareori dimensiunea totală a atacurilor, raportând doar dronele distruse de unităţile lor de apărare aeriană.

De asemenea, atât Ucraina, cât şi Rusia dezvăluie rareori întreaga amploare a pagubelor provocate de atacurile lor, cu excepţia cazului în care infrastructura rezidenţială sau civilă este avariată sau mor civili.

Atacul de miercuri asupra Moscovei a făcut parte dintr-un atac mai amplu al dronelor ucrainene asupra Rusiei, ministerul rus al apărării declarând că unităţile sale de apărare aeriană au distrus, de asemenea, 23 de drone deasupra regiunii de frontieră Briansk.

Şase drone au fost distruse deasupra Belgorodului, o altă regiune rusă aflată la graniţa cu Ucraina, trei deasupra regiunii Kaluga, care se învecinează cu regiunea Moscovei la nord-est, şi două deasupra regiunii Kursk, aflată în dificultate, a declarat ministerul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici