Ucraina lucrează la drone de război dotate cu inteligenţă artificială

Ucraina dezvoltă sisteme de inteligenţă artificială pentru a ajuta la pilotarea unei vaste flote de drone.

Urmărește
482 afișări
Imaginea articolului Ucraina lucrează la drone de război dotate cu inteligenţă artificială

Ucraina lucrează la drone de război dotate cu inteligenţă artificială

O serie de start-up-uri din ţară lucrează pentru a lansa drone cu inteligenţă artificială pe linia frontului, în speranţa de a depăşi puterea vehiculelor aeriene fără pilot ale Rusiei, anunţă Sky News.

Swarmer dezvoltă un software care leagă dronele într-o reţea, permiţând implementarea instantanee a deciziilor în cadrul grupului.

„Pentru un grup de 10 sau 20 de drone sau roboţi, este practic imposibil pentru oameni să îi gestioneze”, a declarat Serhiy Kupriienko, directorul executiv al Swarmer, pentru Reuters.

Compania este una dintre cele peste 200 de firme de tehnologie care au apărut de la începutul războiului.

Kupriienko a declarat că, în timp ce piloţii umani se luptă să desfăşoare operaţiuni care implică mai mult de cinci drone, AI va fi capabil să proceseze sute.

Sistemul, denumit Styx, dirijează o reţea de drone de recunoaştere şi de atac, mari şi mici.

Fiecare dronă va fi capabilă să îşi planifice propriile mişcări şi să prezică comportamentul celorlalte din roi, a explicat el.

Tehnologia lui Swarmer este încă în curs de dezvoltare şi a fost doar testată pe câmpul de luptă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici