Ucraina pune presiune indirectă pe SUA prin UE: Să lovim Rusia acolo unde o doare

Ucraina doreşte ca Uniunea Europeană să reuşească să convingă Washingtonul pentru a ridica restricţiile privind utilizarea armelor occidentale pe teritoriul Rusiei.

Urmărește
3810 afișări
Imaginea articolului Ucraina pune presiune indirectă pe SUA prin UE: Să lovim Rusia acolo unde o doare

Ucraina pune presiune indirectă pe SUA prin UE: Să lovim Rusia acolo unde o doare

Ucraina i-a implorat pe aliaţi să le permită trupelor sale să desfăşoare armele primite din Occident pentru a lovi ţinte aflate adânc în interiorul teritoriului rus.

În cadrul unui interviu acordat publicaţiei POLITICO, ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba a afirmat că UE „poate şi ar trebui să joace un rol în a convinge Statele Unite să ia această decizie (de a ridica restricţiile privind armele utilizate în interiorul Rusiei – n.r.)”.

Kievul are nevoie de „sprijin pentru a ridica în sfârşit restricţiile privind loviturile cu rază lungă de acţiune asupra tuturor ţintelor militare legitime din Rusia”, a completat Kuleba pentru sursa citată. „Desigur, această decizie aparţine în principal Statelor Unite şi Regatului Unit, dar şi Franţa este parte şi face parte din UE”.

Aliaţii opun rezistenţă

Aliaţii Ucrainei, şi în special SUA, nu se declară deschişi solicitării formulate de Kiev, argumentând că o astfel de mişcare ar putea echivala cu o escaladare a conflictului.

În prezent, Ucraina are restricţii din partea Washingtonului privind utilizarea armelor cu rază lungă de acţiune pentru a lovi ţinte adânc în interiorul Rusiei.

Recent, administraţia Biden a subliniat că, pe lângă riscul de escaladare a conflictului, există puţine avantaje tactice în a permite armelor cu rază lungă să lovească ţinte din Rusia, deoarece multe dintre active au fost mutate în afara razei lor de acţiune.

Joi are loc o reuniune a miniştrilor de Externe la Bruxelles, acolo unde războiul din Ucraina va fi un subiect de discuţie. Ministrul ucrainean de Externe va participa, de asemenea, la această reuniune, pentru a cere utilizarea capacităţilor de apărare aeriană din ţări UE precum Polonia pentru a proteja părţi ale spaţiului aerian ucrainean.

În paralel, ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, şi Andriy Yermak, consilier principal al preşedintelui Zelenski se vor deplasa la Washington pentru a cere ridicarea acestor restricţii privind folosirea armelor occidentale. Ei vor prezenta o listă de ţinte cu rază lungă de acţiune din Rusia pe care ei cred că armata ucraineană le poate lovi dacă Washingtonul ar ridica restricţiile asupra armelor americane.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici