- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (05.08.2022, 12:38)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ucraina respinge raportul Amnesty International care o acuză de punerea în pericol a civililor
Oficialii de la Kiev califică raportul drept „propagandă”, după ce grupul pentru drepturile omului Amnesty International a criticat într-un raport utilizarea zonelor civile pentru operaţiuni militare, potrivit Politico.
Urmărește
1686 afișări
Oficiali guvernamentali de la Kiev au respins raportul Amnesty International care critică armata ucraineană.
Oficialii califică raportul ca „fals” şi „propagandistic”, după ce organizaţia pentru drepturile omului a susţinut că tacticile de război ale ţării pun în pericol civilii şi încalcă dreptul internaţional.
Raportul publicat joi susţine că armata ucraineană încalcă dreptul umanitar internaţional prin transformarea facilităţilor civile în ţinte militare, de exemplu prin stabilirea de baze şi operarea de sisteme de arme în zone rezidenţiale populate, inclusiv în şcoli şi spitale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Atunci când Rusia loveşte ulterior aceste ţinte, ajunge să ucidă civili şi să distrugă infrastructura civilă, potrivit grupului de supraveghere.
Raportul s-a bazat pe observaţiile cercetătorilor Amnesty International, care au petrecut mai multe săptămâni, în perioada aprilie - iulie, investigând atacurile ruseşti în regiunile sudice din Harkov şi Mykolaiv, precum şi în Donbas.
Mai exact, cercetătorii au declarat că au fost martori la faptul că forţele ucrainene au folosit spitale ca „baze militare de facto” în cinci locaţii.
„Faptul că se află într-o poziţie defensivă nu îi scuteşte pe militarii ucraineni de respectarea dreptului umanitar internaţional”, a declarat Agnès Callamard, secretarul general al Amnesty International.
Raportul a mai spus că practica armatei ucrainene de a localiza operaţiunile militare în zone populate nu justifică în niciun fel atacurile nediscriminatorii ale Rusiei.
Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean de externe, a declarat, într-o declaraţie video, că este „indignat” de raportul organismului de supraveghere cu sediul la Londra şi a considerat evaluarea acestuia „nedreaptă”.
„Acest comportament al Amnesty International nu are ca scop găsirea şi aducerea adevărului în lume, ci crearea unui fals echilibru între criminal şi victima sa”, a declarat Kuleba.
El a adăugat că Amnesty International trebuie să înceteze să mai creeze „o realitate falsă” în care fiecare parte a războiului „este puţin vinovată de ceva”.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe