- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (24.08.2022, 08:17)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ucraina se pregăteşte pentru atacurile de Ziua Independenţei la împlinirea a şase luni de război
Ucrainenii marchează miercuri 31 de ani de când s-au eliberat de Uniunea Sovietică, în ceea ce va fi cu siguranţă o zi de sfidare a războiului de şase luni al Kremlinului pentru a supune din nou ţara, relatează Reuters.
Urmărește
507 afișări
Ziua Independenţei Ucrainei cade la aniversarea a şase luni de la invazia Rusiei din 24 februarie şi va fi marcată sub ameninţarea atacurilor de pe uscat, din aer şi de pe mare. Adunările publice sunt interzise în capitala Kiev.
În semn de sfidare, guvernul a aşezat în centrul Kievului carcasele tancurilor şi vehiculelor blindate ruseşti arse.
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat marţi cu privire la posibilitatea unor „provocări ruseşti respingătoare”, iar autorităţile au îndemnat populaţia să ia în serios avertismentele de raid aerian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
-
The Guardian: Cum plănuieşte Donald Trump să conteste alegerile prezidenţiale din SUA dacă le va pierde
„Luptăm împotriva celei mai teribile ameninţări la adresa statalităţii noastre şi, de asemenea, într-un moment în care am atins cel mai mare nivel de unitate naţională”, a declarat Zelenski.
Tot marţi, el le-a spus reprezentanţilor a aproximativ 60 de state şi organizaţii internaţionale care au participat la un summit virtual privind Crimeea că Kievul va alunga forţele ruseşti din peninsulă prin orice mijloace necesare, fără a se consulta în prealabil cu alte ţări.
Războiul a ucis mii de civili, a forţat peste o treime din cei 41 de milioane de locuitori ai Ucrainei să îşi părăsească locuinţele, a lăsat oraşele în ruine şi a zguduit pieţele globale. Este în mare parte în impas, fără nicio perspectivă imediată de negocieri de pace.
Pe lângă Crimeea, pe care a anexat-o în 2014, Rusia şi-a extins controlul asupra unor zone din sud, inclusiv pe coastele Mării Negre şi ale Mării Azov, precum şi asupra unor bucăţi din estul regiunii Donbas, care cuprinde provinciile Luhansk şi Doneţk.
Forţele armate ucrainene au declarat că aproape 9.000 de militari au fost ucişi în război până în prezent.
Rusia nu şi-a făcut publice pierderile, dar serviciile de informaţii americane estimează 15.000 de morţi în ceea ce Moscova numeşte o „operaţiune militară special” de „denazificare” a Ucrainei. Kievul spune că invazia este un act neprovocat de agresiune imperială.
Ucraina s-a desprins de Uniunea Sovietică în august 1991, iar o majoritate covârşitoare a ucrainenilor a votat la referendum pentru declararea independenţei.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe