Ucraina şi SUA încep exerciţii militare în Marea Neagră. Rusia protestează şi declară că va reacţiona dacă va fi necesar

  • Ambasada Rusiei la Washington a solicitat săptămâna trecută anularea exerciţiilor.
  • Acţiunea vine după o creştere a tensiunilor dintre NATO şi Moscova.
  • Rusia a declarat săptămâna trecută a tras focuri de avertisment asupra distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa pentru a-l alunga din apele Mării Negre.
Urmărește
1191 afișări
Imaginea articolului Ucraina şi SUA încep exerciţii militare în Marea Neagră. Rusia protestează şi declară că va reacţiona dacă va fi necesar

Foto: Profimedia

Ucraina şi Statele Unite vor începe luni un exerciţiu militar care implică peste 30 de ţări din Marea Neagră şi sudul Ucrainei, în ciuda apelurilor ruseşti de anulare a exerciţiilor, relatează Reuters.
 
Sea Breeze 2021 vine după o creştere a tensiunilor dintre NATO şi Moscova, care a declarat săptămâna trecută a tras focuri de avertisment asupra distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa pentru a-l alunga din apele Mării Negre în largul coastei Crimeei. Marea Britanie a respins relatarea Rusiei despre incident.
 
Rusia a anexat Crimeea în 2014 şi spune că este teritoriul rus, dar peninsula este recunoscută la nivel internaţional ca parte a Ucrainei.
 
Ambasada Rusiei la Washington a solicitat săptămâna trecută anularea exerciţiilor, iar Ministerul rus al Apărării a declarat că va reacţiona dacă va fi necesar pentru a-şi proteja propria securitate naţională. 
 
Sea Breeze 2021 va dura două săptămâni şi va implica aproximativ 5.000 de militari din NATO şi alţi aliaţi şi în jur de 30 de nave şi 40 de avioane. Vor participa distrugătorul de rachete SUA USS Ross şi Corpul de Marine al SUA.
 
Ucraina spune că obiectivul principal este să câştige experienţă în acţiuni comune în timpul operaţiunilor multinaţionale de menţinere a păcii şi de securitate.
 
Relaţiile dintre Kiev şi Moscova s-au prăbuşit după ce Rusia a anexat Crimeea şi după sprijinul acordat separatiştilor din estul Ucrainei.
 
Tensiunea s-a amplificat în acest an, când Rusia a masat trupe la graniţa cu Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici