Ucraina spune că 20.000 de persoane trebuie evacuate din regiunea de frontieră

Poliţia ucraineană declară că „aproximativ 20.000 de persoane trebuie să fie evacuate" din 28 de aşezări din regiunea Sumî - o creştere bruscă faţă de estimarea anterioară, de 6.000 de persoane.

Urmărește
2486 afișări
Imaginea articolului Ucraina spune că 20.000 de persoane trebuie evacuate din regiunea de frontieră

Ucraina spune că 20.000 de persoane trebuie evacuate din regiunea de frontieră

Poliţia ucraineană a declarat că „aproximativ 20.000 de persoane trebuie evacuate" din 28 de aşezări din regiunea Sumî, potrivit AFP.

Cifra reprezintă o creştere puternică faţă de estimarea anterioară, de 6.000 de persoane.

Acolo, Rusia luptă împotriva unei incursiuni transfrontaliere ucrainene majore pentru a patra zi. Starea de urgenţă a fost declarată în regiunea de sud-est Kursk pe fondul luptelor care au început marţi.

Alexey Smirnov, guvernatorul interimar al regiunii Kursk, a declarat că a anunţat starea de urgenţă după ce forţele pro-ucrainene au pătruns marţi în regiune, desfăşurând aproximativ 1.000 de soldaţi şi 24 de vehicule blindate şi tancuri, potrivit armatei ruse.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a declarat că trupele ucrainene au avansat până la 10 km în interiorul Rusiei, probabil cea mai gravă incursiune la frontieră a conflictului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici