- Home
- Externe
- (25.07.2024, 16:08)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ucraina spune Chinei că este deschisă la discuţii dacă Moscova acţionează cu bună credinţă. Care este reacţia Moscovei
Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a afirmat, după o zi de discuţii „foarte profunde şi concentrate” în China, că Ucraina este pregătită pentru discuţii privind conflictul cu Rusia cu condiţia ca suveranitatea şi integritatea sa teritorială să fie pe deplin respectate.
Urmărește
1675 afișări
Ucraina spune Chinei că este deschisă la discuţii dacă Moscova acţionează cu bună credinţă. Care sunt condiţiile cerute
Într-un discurs video, Kuleba a reafirmat că Ucraina a insistat că nu se poate ajunge la niciun acord fără participarea sa şi a declarat că nu a văzut nicio disponibilitate din partea Moscovei de a negocia cu bună credinţă, scrie Euractiv.
Kuleba este cel mai înalt oficial ucrainean care a călătorit în China de la invazia Rusiei din februarie 2022. El a purtat discuţii cu ministrul de externe Wang Yi timp de mai mult de trei ore, a declarat o sursă ucraineană din delegaţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
„Am subliniat două principii care trebuie să fie susţinute cu fermitate. În primul rând, niciun acord cu privire la Ucraina fără Ucraina”, a spus el în discursul său.
„În al doilea rând... respectul deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Dacă aceste două principii sunt respectate, ne putem angaja în orice discuţii şi putem căuta orice soluţii”.
În comentariile anterioare, ministerul de Externe de la Kiev a transmis că Ucraina este pregătită să se angajeze „atunci când Rusia este pregătită să negocieze cu bună credinţă”, dar a subliniat „că în prezent nu se observă o astfel de disponibilitate din partea acesteia”.
China s-a declarat neutră în privinţa războiului încă de la începutul invaziei ruseşti, dar a declarat un parteneriat „fără limite” cu Rusia cu câteva zile înainte de invazia din 2022 şi l-a găzduit pe Vladimir Putin pentru discuţii, cel mai recent în mai.
Replica Moscovei
Kremlinul a declarat că este deschis negocierilor cu Ucraina cu privire la încetarea conflictului în timp ce preşedintele Volodimir Zelenski rămâne la putere - în ciuda faptului că a contestat public legitimitatea acestuia de a conduce.
„Rusia este în general deschisă la un proces de negociere. Dar mai întâi trebuie să înţelegem cât de pregătită este partea ucraineană pentru acest lucru şi în ce măsură partea ucraineană are permisiunea pentru acest lucru din partea manipulatorilor săi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Sky News.
„Pentru că până acum vedeţi declaraţii foarte diferite care sunt făcute şi nu este încă destul de clar. În plus, pe lângă problema legitimităţii lui Zelenskyy, există şi o problemă cu interdicţia legală [ucraineană] de a avea contacte şi negocieri cu partea rusă. Prin urmare, există încă multe lucruri care trebuie clarificate şi clarificări care trebuie auzite”, a adăugat el.
În luna iunie, înaintea summitului de pace din Elveţia privind Ucraina, Vladimir Putin a propus un nou set de condiţii pentru ca războiul să se încheie. Printre cerinţe, Ucraina ar trebui să îşi retragă trupele şi să cedeze cele patru provincii ucrainene ocupate ilegal – Doneţk, Luhansk, Zaporojie şi Herson – dar şi să renunţe oficial la ideea de a adera la NATO.
În replică, în cadrul summitului de pace din Elveţia, mai mulţi lideri au criticat condiţiile impuse de Vladimir Putin, iar regimul de la Kiev a respins categoric propunerea, acestea nefiind în concordanţă cu cerinţele de pace ale Ucrainei.
Kievul intenţionează să organizeze un al doilea summit în cursul acestui an pentru a-şi promova viziunea de pace, după o primă reuniune în Elveţia. La eveniment ar urma ca Rusia să fie invitată, însă regimul de la Moscova a anunţat deja că nu va da curs invitaţiei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe