- Home
- Externe
- (29.11.2022, 07:59)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ucraina vrea ca ţările NATO să-şi intensifice producţia de armament pentru bătăliile viitoare
- Ţările NATO trebuie să stimuleze urgent producţia de armament, a avertizat ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba înaintea unei reuniuni a miniştrilor alianţei din această săptămână.
- Într-un interviu acordat POLITICO la sfârşitul zilei de luni, politicianul ucrainean a declarat că nu va fi posibilă victoria pe câmpul de luptă pe termen lung fără a investi în fabricarea mai multor arme.
Urmărește
375 afișări
"În timp ce luptăm în bătăliile de astăzi, trebuie să ne gândim cum vom lupta în bătăliile de mâine", a spus Kuleba.
Ministrul a declarat că ţările NATO trebuie "să înceapă astăzi producţia de arme necesare". Dacă acest lucru nu se va întâmpla, a avertizat el, "nu vom fi capabili să câştigăm - simplu".
Miniştrii NATO urmează să poarte discuţii marţi şi miercuri la Bucureşti, iar pe ordinea de zi se aşteaptă să fie inclusă modalitatea de a sprijini mai bine Ucraina.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
"Ultima dată când am participat la o reuniune ministerială a NATO, am venit cu trei cuvinte: arme, arme şi arme", şi-a amintit Kuleba. "De data aceasta, în timp ce această cerere rămâne absolut acută, o voi preciza spunând că avem nevoie de apărare aeriană, tancuri şi linii de producţie".
Ministrul ucrainean a declarat că oficialii trebuie să fie realişti
"De asemenea, trebuie să ne confruntăm cu un fapt: există ţări în lume care au ceea ce are nevoie Ucraina, dar care nu au de gând să vândă în cantităţi suficiente din motive politice", a spus el.
"În loc să ne bazăm pe ele şi să petrecem luni de zile încercând să le convingem, trebuie lansată producţia astfel încât... să nu cădem dependenţi de capriciile ţărilor terţe care au marfă în stocuri, dar care nu sunt dispuse să o împartă".
Şi, deşi a lăudat partenerii Ucrainei pentru contribuţia lor la apărarea ţării, Kuleba a fost, de asemenea, tranşant în ceea ce priveşte schimbările pe care ar dori să le vadă în procesul decizional occidental în ceea ce priveşte sprijinul acordat Kievului.
Oficialii ucraineni, precum şi unii dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Kievului, au criticat tendinţele unor guverne occidentale din ultimele luni de a-şi exprima mai întâi reticenţa de a acorda anumite tipuri de sprijin şi apoi de a schimba treptat politicile pe măsură ce creşte indignarea faţă de comportamentul Rusiei.
"Am pierdut prea mult timp - şi prea multe vieţi, şi prea mulţi kilometri pătraţi din teritoriul nostru. Aşa că eu cred, sper, că înţelepciunea va prevala, că totul ar trebui făcut la timp şi că nu ar trebui să aşteptăm să se întâmple o altă tragedie pentru ca cineva să poată depăşi barierele psihologice de a lua o decizie sau alta cu privire la Ucraina", a declarat Kuleba pentru POLITICO.
Kuleba, despre negocieri de pace cu Rusia
Întrebat despre cei care ar dori ca Ucraina să ia în considerare posibilitatea de a negocia cu Rusia, ministrul a spus că rapoartele de presiune sunt exagerate.
"Trebuie să spun că această noţiune de presiune blândă asupra Ucrainei este în mare măsură exagerată", a spus Kuleba.
"Nu aş spune că nu există, dar nu a luat forma, nici măcar a unei presiuni blânde", a spus el, adăugând: "Eu aş numi-o doar o discuţie despre ce urmează, cum vom gestiona împreună această situaţie".
Kuleba a abordat, de asemenea, relaţia tulbure a Ucrainei cu vecinul său Ungaria
Prim-ministrul ungar Viktor Orbán, a spus el, "îşi joacă propriul joc cu Uniunea Europeană - şi uneori foloseşte Ucraina ca ostatic al acestei relaţii".
Iar ministrul a transmis un mesaj maghiarilor obişnuiţi: "Indiferent ce citiţi în presa oficială, ucrainenii nu au nicio animozitate faţă de maghiari. Am fost prieteni, suntem prieteni şi vom fi prieteni", a spus el. "Dar trebuie să câştigăm acest război şi este în interesul Ungariei ca Ucraina să câştige".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:17
STB modifică traseele şi prelungeşte programul autobuzelor pentru meciul România-Kosovo
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia