UDC înregistrează un regres la alegerile parlamentare din Elveţia

Partidul populist de dreapta Uniunea Democratică de Centru (UDC) a înregistrat un regres net, duminică, la alegerile parlamentare dar rămâne principala formaţiune politică din Elveţia, potrivit unor proiecţii naţionale ale televiziunii elveţiene.

Urmărește
155 afișări
Imaginea articolului UDC înregistrează un regres la alegerile parlamentare din Elveţia

UDC înregistrează un regres la alegerile parlamentare din Elveţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UDC, care a mizat în timpul campaniei pe discursul antieuropean şi antiimigraţie, a pierdut şapte locuri în Consiliul Naţional, obţinând 26,8 la sută din voturi, faţă de 28,9 la sută la precedentul scrutin din urmă cu patru ani.

Aceasta este pentru prima dată când UDC înregistrează un regres în ultimii 20 de ani.

Acest rezultat este o surpriză, deoarece cu câteva zile înaintea scrutinului, UDC avea o creştere uşoară în raport cu 2007, cu 29,3 la sută din intenţiile de vot.

Împotriva oricărei aşteptări, partidul nu a reuşit să atingă pragul istoric de 30 la sută.

Potrivit estimării naţionale difuzate de televiziune, partidele de centru-dreapta ar câştiga în schimb teren, în special Verzii Liberali şi Partidul Burghez Democratic, apărut în urma unei scindări anterioare a UDC.

La rândul său, Partidul Socialist nu a câştigat decât un vot, în timp ce partidul dreptei tradiţionale PLR (liberali radicali) a cedat patru mandate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici