- Home
- Externe
- PARIS, (06.03.2014, 19:23)
- Iuliana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE a suspendat negocierile cu Rusia privind vizele şi ameninţă cu sancţiuni economice. Acordul de asociere cu Ucraina, semnat înaintea alegerilor
Uniunea Europeană a adoptat o serie de sancţiuni politice împotriva Rusiei, suspendând negocierile pe tema acordului privind vizele şi ameninţând cu măsuri economice dacă situaţia din Ucraina nu se va îmbunătăţi.
Urmărește
2801 afișări
UE nu va anunţa sancţiuni împotriva Rusiei: "Sancţiunile nu vor veni decât dacă lucrurile nu se mişcă în direcţia bună" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Potrivit preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, şefii de stat şi de guvern au adoptat o strategie etapizată de sancţionare a Rusiei, scopul fiind constrângerea Moscovei să iniţieze negocieri pentru soluţionarea crizei din Ucraina.
"Situaţia din Ucraina trebuie să se detensioneze. Dacă Rusia nu va face acest lucru, vor exista grave implicaţii în relaţiile UE-Rusia", a insistat Van Rompuy.
Uniunea Europeană consideră "ilegală" decizia Parlamentului din Crimeea de a solicita anexarea regiunii ucrainene de către Rusia, anunţă preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, citat de AFP. "Decizia Parlamentului din Crimeea intră în contradicţie cu prevederile Constituţiei Ucrainei şi este ilegală", a declarat Van Rompuy după summitul de la Bruxelles.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Este foarte important ca cele 28 de state membre UE să vorbească pe aceeaşi voce", a declarat preşedintele Franţei, François Hollande.
UE va semna Acordul de asociere cu Ucraina înaintea alegerilor - Herman Van Rompuy
Uniunea Europeană intenţionează să semneze Acordul de asociere cu Ucraina înaintea alegerilor, anunţă preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.
"Rămânem alături de Ucraina şi reiterăm angajamentul european de a semna Acordul de asociere", a explicat Van Rompuy.
"Vom semna capitolele politice ale Acordului foarte curând, înaintea alegerilor", a spus liderul UE.
Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a declarat, anterior, că liderii europeni nu vor anunţa sancţiuni împotriva Rusiei, joi, la Bruxelles, unde se vor întâlni pentru a discuta pe tema Ucrainei.
"Sancţiunile nu vor veni decât dacă lucrurile nu se mişcă în direcţia bună", a declarat Jean-Marc Ayrault pentru postul de radio RMC şi pentru BFMTV.
Miercuri, la Paris, "au avut loc discuţii cu toată lumea şi Franţa este cea care le-a organizat. Au fost ruşi, dar au fost şi ucraineni. Pentru moment, ei încă nu şi-au vorbit dar la Bruxelles vor fi toţi şefii de stat şi de guvern care vor adopta o linie de conduită".
Liderii europeni se reunesc joi la Bruxelles pentru un summit extraordinar consacrat mijloacelor de a ajuta Ucraina să răspundă "agresiunii" ruse în Crimeea.
Decis în regim de urgenţă, luni, acest summit de criză va începe la ora 11.30 (12.30 ora României) printr-o întâlnire cu noul premier ucrainean, Arseni Iaţeniuk. Angela Merkel, François Hollande, David Cameron şi alţi 25 de lideri ai UE se vor reuni pentru a "dezbate situaţia din Ucraina şi reacţia UE".
"Ucrainenii cer să trăiască în democraţie. Preşedintele ucrainean care a fost ales a părăsit ţara. Există un Guvern provizoriu, vor fi alegeri la 25 mai pentru că trebuie alegeri cât mai repede posibil. Iar europenii şi Franţa în special au un obiectiv, acela de a păstra integritatea teritorială a Ucrainei şi suveranitatea sa", a declarat Jean-Marc Ayrault.
"Trebuie să existe o suveranitate şi o integritate totală a acestei ţări care nu trebuie bucăţită. În acelaşi timp, Ucraina trebuie să aibă relaţii bune cu Rusia, deoarece Rusia nu este inamicul nostru, Rusia nu este adversarul nostru", a continuat premierul.
"Trebuie să avem o politică de schimb de opinii cu Rusia, dar vorbind sincer, pentru că nu este acceptabil de exemplu ca grupuri ruseşti să intervină în Crimeea. Crimeea face parte din Ucraina", a conchis el.
Citeşte şi:
SUA resping cele "zece afirmaţii eronate" ale lui Vladimir Putin privind Ucraina, făcând referire la Dostoievski - VIDEO
Citeşte şi:
Băsescu: România doreşte să fie parte a unui eventual format de negociere pe situaţia din Ucraina
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Posibil referendum privind ALIPIREA Crimeei la Rusia, pe 16 martie. Premierul Ucrainei: Decizia este ILEGITIMĂ. Reacţia Washingtonului şi a Uniunii Europene. Kievul începe dizolvarea Parlamentului din Crimeea
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe