UE condamnă toate atacurile asupra misiunilor ONU, afirmă şeful politicii externe Josep Borrell

Uniunea Europeană condamnă toate atacurile împotriva misiunilor Organizaţiei Naţiunilor Unite, a declarat şeful politicii externe a UE, Josep Borrell, într-un răspuns la ţintirea misiunii ONU de menţinere a păcii în Liban, cunoscută cu numele UNIFIL, de către Forţele de Apărare ale Israelului.

Urmărește
52 afișări
Imaginea articolului UE condamnă toate atacurile asupra misiunilor ONU, afirmă şeful politicii externe Josep Borrell

„Astfel de atacuri împotriva forţelor ONU de menţinere a păcii constituie o încălcare gravă a dreptului internaţional şi sunt total inacceptabile. Aceste atacuri trebuie să înceteze imediat”, a afirmat Borrell într-o declaraţie în numele UE publicată duminică seara şi citată de Reuters.

„UE condamnă toate atacurile împotriva misiunilor ONU”, a declarat Borrell.

„Îşi exprimă îngrijorarea deosebit de gravă cu privire la atacurile Forţelor de apărare israeliene împotriva UNIFIL, care s-au soldat cu rănirea mai multor membri ai forţelor de menţinere a păcii”.

Israelul a contestat unele relatări ale ONU cu privire la incidentele în care au fost implicate forţele de menţinere a păcii UNIFIL în Liban, iar prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că acestea au oferit „scuturi umane” militanţilor Hezbollah în timpul unei recrudescenţe a ostilităţilor.

În declaraţia sa, Borrell a afirmat că „toţi actorii” din conflict au obligaţia de a asigura siguranţa şi securitatea personalului şi bunurilor ONU.

„Aşteptăm de urgenţă explicaţii şi o anchetă aprofundată din partea autorităţilor israeliene cu privire la atacurile împotriva UNIFIL, care joacă un rol fundamental în stabilitatea Libanului de Sud”, a spus el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici