- Home
- Externe
- BRUXELLES, (14.01.2013, 18:09)
- Departamentul Externe
UE dă asigurări că misiunea sa în Mali nu are rol combatant
Uniunea Europeană a reiterat luni că misiunea sa militară de formare a trupelor din Mali, a cărei implementare va fi accelerată în următoarele săptămâni, nu va avea nici un rol combatant.
Urmărește
256 afișări
UE dă asigurări că misiunea sa în Mali nu are rol combatant (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Chiar dacă armata franceză a intervenit vineri în Mali, "misiunea de formare continuă a fi necesară", a declarat purtătorul de cuvânt al Înaltului reprezentant UE pentru Afaceri Externe.
"Este la fel de important ca aceasta să înceapă cât mai curând", a adaugat Michael Mann, purtătorul de cuvânt al lui Catherine Ashton.
Mann a reafirmat că misiunea, numită EUTM, are rolul de a forma şi de a consilia armata din Mali, nu de implicare în operaţiuni combatante.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Bătălia pentru TikTok: război digital între SUA şi China sub pretextul securităţii naţionale
-
„Ajutoare” suplimentare pentru armata lui Putin? Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia
-
Ion Cristoiu: Ce-ar trebui să înveţe orice Conducător de azi din Căderea lui Ceauşescu
Ashton a anunţat vineri că pregătirile pentru această misiune au fost accelerate. Procesul complex în care sunt implicate 27 de state ar trebui, în prezent, să permită primilor instructori europeni să demareze activitatea la începutul lunii februarie.
Franţa este naţiunea-cheie în această misiune din care vor face parte aproximativ 400-500 de persoane, dintre care 200 de instructori. Ei vor fi conduşi de către generalul francez François Lecointre, până la numirea oficială, care este aşteptată la sfârşitul lunii.
O reuniune de criză privind situaţia din Mali va avea loc la Bruxelles, luni după amiază, când se vor întruni toate serviciile UE implicate în acest caz.
Cele 27 de state ale UE sunt "pregătite să examineze" un posibil ajutor financiar pentru misiunea internaţională Misma, realizată de către câteva ţări africane, pentru a ajuta autorităţile din Mali să recucerească nordul ţării, a adăugat purtătorul de cuvânt.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cutremur în lumea televiziunii din România! Prezentatoarea-vedetă a postului a demisionat! Declarații în premieră! A fost vreme de 11 ani printre cele mai apreciate figuri din trustul Antena
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe