- Home
- Externe
- (21.01.2021, 17:00)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE denunţă atitudinea Marii Britanii, în contextul disputei privind statutul ambasadorului european
- Uniunea Europeană denunţă atitudinea Guvernului Boris Johnson, în contextul disputei privind statutul ambasadorului european.
- Marea Britanie refuză să îi acorde statut diplomatic deplin ambasadorului UE la Londra, Joao Vale de Almeida.
- Cerem un cadru diplomatic bazat pe reciprocitate, în sensul cooperării şi aplicării Acordului post-Brexit", a transmis Serviciul European de Acţiune Externă.
Urmărește
1261 afișări
Uniunea Europeană a criticat dur atitudinea Guvernului Boris Johnson, pledând pentru respectarea principiului reciprocităţii în relaţiile bilaterale, inclusiv pentru aplicarea Acordului post-Brexit, în contextul refuzului Londrei de a acorda statut diplomatic deplin ambasadorului european.
Marea Britanie refuză să îi acorde statut diplomatic deplin ambasadorului UE la Londra, Joao Vale de Almeida, argumentând că acest lucru ar însemna echivalarea rolului reprezentantului unei organizaţii internaţionale cu cel al ambasadorilor naţiunilor, conform BBC.
Josep Borrell, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, i-a scris ministrului britanic de Externe, Dominic Raab, exprimând "preocupări grave". Criza va fi dezbătută luni de miniştrii de Externe ai statelor Uniunii Europene.
Atitudinea Guvernului Boris Johnson a fost criticată chiar şi de politicieni britanici. "Este ceva meschin. Noul preşedinte american Joe Biden asumă angajamentul de consolidare a alianţelor, iar noi ajungem la dispute prosteşti care nu vor ajuta la consolidarea securităţii şi la cooperarea comercială. Noi suntem mai buni de atât", a comentat deputatul conservator britanic Tobias Ellwood.
"Marea Britanie cunoaşte foarte bine statutul UE în relaţiile internaţionale, a acceptat şi a susţinut acest statut în timp ce era membră a Uniunii Europene. Nu s-a schimbat nimic de la retragerea Marii Britanii din UE care să justifice schimbarea poziţiei britanice. Cerem un cadru diplomatic bazat pe reciprocitate, în sensul cooperării şi aplicării Acordului post-Brexit", a transmis Serviciul European de Acţiune Externă (EEAS).
Negociatorul UE pe tema Brexit, Michel Barnier, a avertizat Guvernul de la Londra să fie "foarte atent" cu viitoarele măsuri. "Eu ştiu schimbările de atitudine ale autorităţilor britanice, uneori este mai mult de atât, tratând UE ca organizaţie internaţională. În opinia mea, ar fi înţelept ca Marea Britanie să găsească o soluţie inteligentă", a subliniat Barnier, conform site-ului Politico.eu.
Pe fondul criticilor, un purtător de cuvânt al Guvernului de la Londra a comunicat că "discuţiile continuă cu UE", dar "rezultatul nu poate fi anticipat". "Discuţiile vor continua şi asigurăm că delegaţia UE va primi privilegiile şi imunităţile necesare pentru a li se permite să desfăşoare în totalitate activităţile diplomatice", a subliniat Downing Street.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe