- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE: Importurile de alimente şi lemn din zonele defrişate vor fi interzise. Oficial: „Vizează nu doar defrişările ilegale, ci şi defrişările cauzate de expansiunea agriculturii”
UE intenţionează să interzică importurile de alimente şi lemn din zonele defrişate, conform unei propuneri dezvăluite miercuri.
UE: Importurile de alimente şi lemn din zonele defrişate va fi interzis. Oficial: „Vizează nu doar defrişările ilegale, ci şi defrişările cauzate de expansiunea agriculturii”
Proiectul de lege, pe care Bruxelles-ul vrea să-l transforme în regulă obligatorie pentru toate cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, va cere companiilor să arate că produsele lor din soia, carnea de vită, uleiul de palmier, cacao, cafea şi lemn sunt certificate ca provenind din zone "fără defrişări".
Măsura vine după angajamentul internaţional făcut la summitul COP26 de săptămâna trecută de a pune capăt defrişărilor până în 2030.
„Această propunere este una cu adevărat inovatoare”, a declarat comisarul UE pentru politica de acţiune climatică, Virginijus Sinkevicius, într-o conferinţă de presă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
„Vizează nu doar defrişările ilegale, ci şi defrişările cauzate de expansiunea agriculturii”, a spus el.
Conform planului UE, ar trebui îndeplinite două criterii: ca mărfurile să fie produse în conformitate cu legile ţării de origine; şi ca acestea să nu fie produse pe terenuri defrişate sau degradate după ianuarie 2021.
Regulile ar putea afecta ţări precum Brazilia, unde defrăşările în scopuri agricole au atras atenţia internaţională.
Defrişarea Amazonului a atins un nou record luna trecută, potrivit Institutului Naţional de Cercetare Spaţială din Brazilia.
Grupul pentru protecţia mediului WWF spune că importurile UE sunt responsabile pentru 16% din defrişările globale.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO