- Home
- Externe
- (22.02.2021, 18:04)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Miniştrii de Externe din ţările UE au stabilit să impună noi sancţiuni Rusiei, după condamnarea lui Navalnîi
- Miniştrii de Externe din ţările Uniunii Europene au stabilit să impună noi sancţiuni Rusiei
- Sancţiunile vizează persoane implicate în arestarea şi condamnarea disidentului Aleksei Navalnîi
- Germania consideră necesare sancţiunile, dar pledează şi pentru "dialog constructiv" cu Administraţia Vladimir Putin
Urmărește
2954 afișări
Miniştrii de Externe din ţările Uniunii Europene au convenit, luni după-amiază, asupra impunerii unor noi sancţiuni împotriva Rusiei, din cauza condamnării disidentului Aleksei Navalnîi.
Sancţiunile ar urma să intre în vigoare săptămâna viitoare şi vor include blocarea activelor şi restricţii de călătorie impuse persoanelor responsabile de arestarea şi condamnarea lui Aleksei Navalnîi, afirmă surse politice de la Bruxelles citate de publicaţia Süddeutsche Zeitung.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Înaintea reuniunii, Germania, Luxemburg, Lituania, Letonia şi Estonia pledaseră pentru o poziţie dură faţă de Rusia.
Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a cerut impunerea de sancţiuni, dar şi iniţierea unui dialog cu Administraţia Vladimir Putin. "Eu sunt în favoarea sancţiunilor, trebuie elaborată lista cu numele persoanelor sancţionate. Dar este necesar şi dialog constructiv cu Rusia. Avem nevoie de Rusia, pentru gestionarea a numeroase conflicte internaţionale", a afirmat Heiko Maas, conform site-ului Tagesschau.de.
La rândul său, ministrul de Externe din Luxemburg, Jean Asselborn, a exprimat solidaritate cu Germania.
Uniunea Europeană a criticat condamnarea la închisoare a lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, cerând eliberarea imediată a acestuia. Rusia a expulzat diplomaţi din Germania, Polonia şi Suedia acuzaţi de participare la protestele opoziţiei. În replică, Germania, Polonia şi Suedia au expulzat diplomaţi ruşi. "Relaţiile noastre se află într-un moment dificil. În mod categoric, relaţiile bilaterale sunt afectate grav, iar cazul Aleksei Navalnîi reprezintă atingerea nivelului cel mai scăzut", a declarat recent Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.
Guvernul Germaniei a catalogat drept "îngrijorător" avertismentul Administraţiei Vladimir Putin privind eventualitatea întreruperii relaţiilor diplomatice cu Uniunea Europeană în cazul impunerii unor sancţiuni suplimentare.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat că Rusia ar putea suspenda relaţiile diplomatice cu Uniunea Europeană. "Pornim de la premisa că suntem pregătiţi pentru acest lucru, în cazul în care vom asista la impunerea de noi sancţiuni asupra unor sectoare şi dacă apar riscuri pentru economia noastră, inclusiv în cele mai sensibile domenii. Nu vrem să ne izolăm în relaţiile globale, dar trebuie să fim pregătiţi pentru astfel de situaţii. Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război", a afirmat Serghei Lavrov în urmă cu două săptămâni. Ulterior, Ministerul rus de Externe a comunicat că Rusia este pregătită să întrerupă relaţiile dacă Uniunea Europeană iniţiază o astfel de criză. La rândul său, Preşedinţia Rusiei a comunicat că ar prefera consolidarea relaţiilor cu UE, dar a atras atenţia că trebuie să fie pregătită pentru orice situaţie. "Dacă UE merge pe această cale, da, trebuie să fim pregătiţi pentru ce este mai rău. Sigur că, dacă ne confruntăm cu o linie politică destructivă care ne afectează infrastructura şi interesele, atunci Rusia trebuie să fie pregătită în avans pentru astfel de măsuri neprietenoase", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
Relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Rusia s-au deteriorat după anexarea regiunii ucrainene Crimeea, în 2014, şi în contextul conflictului separatist din estul Ucrainei. Uniunea Europeană a impus o serie de sancţiuni Rusiei. La rândul său, Administraţia Vladimir Putin a criticat suplimentarea capabilităţilor militare în unele state est-europene membre NATO şi UE.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe