- Home
- Externe
- BRUXELLES, (19.03.2015, 23:16)
- Gaidau Ion
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE îndeamnă părţile implicate în conflictul din Ucraina să respecte în întregime Acordul de la Minsk
Părţile implicate în conflictul din estul Ucrainei trebuie să respecte în întregime înţelegerile de la Minsk, anunţă proiectul declaraţiei finale a summitului UE privind relaţiile cu Rusia şi Ucraina, desfăşurat joi, la Bruxelles, relatează agenţia rusă Tass.
Urmărește
537 afișări
UE îndeamnă părţile implicate în conflictul din Ucraina să respecte în întregime Acordul de la Minsk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Consiliul European cere tuturor părţilor (beligerante) să pună în aplicare imediat şi pe deplin înţelegerile de la Minsk şi să-şi îndeplinească obligaţiile asumate", se arată în documentul obţinut de Itar-Tass.
"UE este pregătită să sprijine acest proces, în special în ceea ce priveşte capacitatea OSCE de a monitoriza şi verifica implementarea Acordului de la Minsk" semnat pe 12 februarie de Grupul de contact.
"De asemenea, UE va continua să depună eforturi pentru discuţii tripartite privind problema energetică şi punerea în aplicare a Acordului de asociere dintre UE şi Ucraina", au anunţat liderii europeni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Grupul de contact, din care fac parte reprezentanţi ai Moscovei, Kievului, OSCE şi lideri separatişti proruşi din estul Ucrainei, a semnat pe 12 februarie, la Minsk, o înţelegere care vizează să pună capăt conflictului ucrainean. Înţelegerea a fost negociată de către preşedinţii Rusiei Vladimir Putin, Ucrainei Petro Poroşenko, Franţei Francois Hollande şi cancelarul Germaniei Angela Merkel.
Între măsurile prevăzute în documentul final se află un armistiţiu între forţele guvernamentale ucrainene şi separatiştii proruşi din estul ţării, crearea unei zone demilitarizate de ambele părţi beligerante, retragerea armamentului greu din regiune şi un schimb de prizonieri.
Armistiţiul a intrat în vigoare la 15 februarie, dar a fost deja încălcat de către rebelii proruşi, care au preluat controlul asupra oraşului Debalţeve, un nod feroviar strategic din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei.
Moscova este acuzată de către Kiev şi Occident că este implicată - cu armament şi personal - în actualul conflict armat din estul Ucrainei, care durează de 11 luni. Rusia neagă orice implicare.
În acest context, Rusia doreşte o nouă reuniune cu liderii Franţei, Germaniei şi Ucrainei pe tema conflictului separatist ucrainean, a anunţat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
Şeful diplomaţiei ruse a declarat joi că a luat legătura cu miniştrii de Externe din Franţa şi Germania pentru a le propune o nouă rundă de negocieri în cursul săptămânii viitoare.
Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014 în regiunile Doneţk şi Lugansk, s-a soldat până acum cu peste 6.000 de morţi.
În afară de conflictul din Ucraina, liderii europeni, reuniţi joi şi vineri, la Bruxelles, în cadrul summitului UE, trebuie să discute despre energie, economie, dar şi afaceri externe, între care situaţia din Libia.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe