UE nu a găsit dovezi că Ucraina ar fi sustras gaz rusesc

Uniunea Europeană nu a găsit dovezi în sprijinul acuzaţiilor Rusiei conform cărora Ucraina ar fi sustras gaze din livrările destinate ţărilor europene, a anunţat marţi comisarul european al Energiei, Andris Pielbags.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului UE nu a găsit dovezi că Ucraina ar fi sustras gaz rusesc

Comisarul european al Energiei, Andris Pielbags (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu am dovezi că Ucraina ar fi sustras gaz în mod neautorizat", a declarat Piebalgs în cursul unei conferinţe de presă organizate la Kiev alături de premierul ucrainean Iulia Timoşenko.

Piebalgs a salutat faptul că acordurile în domeniul gazelor dintre Rusia şi Ucraina au permis reluarea livrărilor către Europa.

Comisarul european a observat că acordurile sunt pe o perioadă de zece ani, fapt care va scuti consumatorii europeni de eventuale dispute comerciale.

"Fără un acord global între Rusia şi Ucraina, nu ar fi existat livrări constante de gaz nici măcar o săptămână. Acordul pe termen lung între Ucraina şi Rusia este foarte important pentru consumatorii europeni, pentru a nu se confrunta cu blocaje în fiecare iarnă", adaugă comisarul UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici