UE prelungeşte SANCŢIUNILE pentru acţiunile împotriva integrităţii teritoriale a Ucrainei aplicate unor cetăţeni şi companii din Rusia

Consiliul Uniunii Europene a prelungit, joi, cu şase luni sancţiunile individuale împotriva unor cetăţeni şi companii din Rusia, pentru acţiunile care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei, potrivit unui comunicat al instituţiei europene.

Urmărește
346 afișări
Imaginea articolului UE prelungeşte SANCŢIUNILE pentru acţiunile împotriva integrităţii teritoriale a Ucrainei aplicate unor cetăţeni şi companii din Rusia

UE prelungeşte SANCŢIUNILE pentru acţiunile împotriva integrităţii teritoriale a Ucrainei aplicate unor cetăţeni şi companii din Rusia

"La 14 septembrie 2017, Consiliul a prelungit măsurile restrictive pentru acţiunile care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei pentru o perioadă suplimentară de şase luni, până la 15 martie 2018. Măsurile constau în îngheţări ale activelor şi interdicţii de călătorie. Evaluarea situaţiei nu a justificat o modificare a regimului de sancţiuni. Măsurile restrictive se aplică în prezent unui număr de 149 de persoane şi 38 de entităţi", a anunţat Consiliul UE.

Alte măsuri ale UE aflate în vigoare ca răspuns la criza din Ucraina includ: sancţiuni economice vizând anumite sectoare ale economiei ruse, în prezent în vigoare până la 31 ianuarie 2018; măsuri restrictive ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei şi a Sevastopolului, limitate la teritoriul Crimeei şi al Sevastopolului, în prezent în vigoare până la 23 iunie 2018.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014, ca urmare a unui referendum, o manevră criticată dur de Occident. Potrivit ONU, peste 6.500 de persoane au fost ucise în Ucraina de la începutul conflictului armat.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunţat că nu renunţă la iniţiativa de a recupera Crimeea, considerată "o parte integrantă a Ucrainei". Uniunea Europeană a impus sancţiuni Rusiei, în sectoarele apărării, energiei şi economiei, după anexarea regiunii ucrainene.

Recent, Uniunea Europeană a anunţat că nu recunoaşte alegerile regionale desfăşurate în Crimeea şi Sevastopol la 10 septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici