UE protestează faţă de vizita lui Putin în Abhazia

Ţările europene s-au declarat, joi, "preocupate" de hotărârea premierului rus, Vladimir Putin, de a se deplasa în Abhazia "fără a fi solicitat aprobarea Georgiei" şi au condamnat această vizită.

Urmărește
18 afișări
Imaginea articolului UE protestează faţă de vizita lui Putin în Abhazia

UE protestează faţă de vizita lui Putin în Abhazia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Uniunea Europeană consideră că această vizită nu respectă principiul integrităţii teritoriului (Georgiei) şi nu vine în sprijinul eforturilor internaţionale depuse pentru stabilizarea regiunii", a declarat preşedinţia suedeză.

"Uniunea Europeană îşi reiterează sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei", a adăugat preşedinţia suedeză.

Vladimir Putin a promis Abhaziei întreg sprijinul militar şi financiar de care ar putea avea nevoie, cu ocazia vizitei efectuate în acest mic teritoriu georgian căruia Moscova i-a recunoscut independenţa, spre marea nemulţumire a regimului de la Tbilisi.

Această deplasare intervine la mai puţin de o săptămână de la manifestările dedicate primei aniversări a conflictului oset, pe fondul tensiunilor exacerbate între Moscova şi Tbilisi, care se acuză reciproc de "provocări" la frontieră.

Moscova a recunoscut independenţa teritoriilor rebele Abhazia şi Osetia de Sud la 26 august 2008, după războiul ruso-georgian pentru controlul asupra Osetiei de Sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici