UE rămâne „extrem de îngrijorată” în legătură cu rezultatele alegerilor din Venezuela

Şeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borell, a declarat duminică faptul că blocul comunitar „rămâne extrem de îngrijorat” cu privire la urmările alegerilor prezidenţiale de luna trecută din Venezuela.

Urmărește
574 afișări
Imaginea articolului UE rămâne „extrem de îngrijorată” în legătură cu rezultatele alegerilor din Venezuela

UE rămâne „extrem de îngrijorată” în legătură cu rezultatele alegerilor din Venezuela

Într-o declaraţie emisă duminică în numele UE, Borrell a îndemnat Consiliul Naţional Electoral (CNE) din Venezuela să „publice şi să verifice în mod independent” înregistrările voturilor sau „actas” din toate secţiile de votare, scrie Deutsche Welle.

„Numai rezultatele complete şi verificabile independent vor fi acceptate şi recunoscute (de UE – n.r.)”, a adăugat el.

„Actele revizuite publicate de opoziţie prezintă caracteristicile de securitate ale protocoalelor de rezultate originale, confirmând astfel fiabilitatea lor”, a declarat Borrell, adăugând că Gonzalez Urrutia, contracandidatul lui Nicolas Maduro, „ar părea să fie câştigătorul alegerilor prezidenţiale cu o majoritate semnificativă”.

Conform cifrelor CNE, alegerile de la sfârşitul lunii iulie i-ar fi adus lui Maduro 51,2% din voturi, în timp ce candidatul comun al opoziţiei, Edmundo Gonzalez Urrutia, a primit 44,2%.

Instanţa supremă din Venezuela a certificat joi victoria lui Maduro, însă instanţa este considerată în general drept o altă instituţie loială lui Maduro.

Alegerile prezidenţiale din Venezuela au fost contestate la nivel internaţional, SUA afirmând că nu recunoaşte victoria lui Maduro, ci a contracandidatului său, Gonzalez. Totodată, un grup de experţi electorali ai ONU a transmis o declaraţie în luna august în care a afirmat că scrutinul din Venezuela a fost lipsit de „integritate”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici