UE sancţionează oficiali ruşi implicaţi în procedurile contra disidentului Aleksei Navalnîi

  • Uniunea Europeană sancţionează oficiali ruşi implicaţi în procedurile judiciare contra disidentului Aleksei Navalnîi
  • Sancţiunile prevăd interzicerea acordării vizelor de călătorie şi blocarea activelor deţinute în ţările UE
  • Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, a fost condamnat la închisoare pentru încălcarea termenilor unei sentinţe cu suspendare
Urmărește
367 afișări
Imaginea articolului UE sancţionează oficiali ruşi implicaţi în procedurile contra disidentului Aleksei Navalnîi

UE sancţionează oficiali ruşi implicaţi în procedurile contra disidentului Aleksei Navalnîi

Consiliul Uniunii Europene a decis, luni, sancţionarea a patru oficiali ruşi implicaţi în procedurile judiciare împotriva liderului opoziţiei, Aleksei Navalnîi, informează cotidianul Le Figaro.

Sancţiunile prevăd interzicerea acordării vizelor de călătorie şi blocarea activelor deţinute în ţările Uniunii Europene.

Conform unor oficiali de la Bruxelles, cei patru oficiali ruşi sancţionaţi sunt Aleksandr Kalaşnikov, directorul Serviciului penitenciarelor, Aleksandr Bastrîkin, directorul Comitetului rus de investigaţii, procurorul general Igor Krasnov şi Viktor Zolotov, şeful Gărzii Naţionale.

O instanţă judiciară din Moscova a decis, la începutul lunii februarie, condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare a lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare. Instanţa a dispus scăderea din sentinţă a zilelor petrecute de Aleksei Navalnîi în arest la domiciliu. Aleksei Navalnîi a fost arestat preventiv pe 17 ianuarie, la revenirea în Rusia după ce a fost tratat în Germania ca urmare a atacului neurotoxic din august 2020.

Serviciul rus al Penitenciarelor a comunicat că Aleksei Navalnîi a încălcat termenii unei sentinţe cu suspendare. Navalnîi a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru furt, un caz din 2014 pe care disidentul îl consideră ca având motivaţie politică. Un termen al controlului judiciar expirase pe 30 decembrie 2020, iar Navalnîi ar fi trebuit să se prezinte la o secţie judiciară.

În plus, Comitetul rus pentru Investigaţii a anunţat recent că Aleksei Navalnîi este vizat de o anchetă privind "fraude de amploare". Liderul opoziţiei ruse este suspectat că ar fi utilizat în scopuri personale fonduri colectate pentru organizaţiile civice pe care le conduce, valoarea presupuselor fraude fiind de 356 de milioane de ruble (3,9 milioane de euro). Aleksei Navalnîi conduce mai multe organizaţii nonguvernamentale pentru drepturile omului şi combaterea corupţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici