UE suspendă un ajutor de 30 de milioane de euro pentru armata din Georgia

  • UE a decis să suspende un ajutor de 30 de milioane de euro pentru armata georgiană.
  • Anunţul a fost făcut ambasadorul Uniunii Europene în Georgia.
  • Decizia a fost luată ca urmare a poziţiei adoptate de oficialii georgieni.
Urmărește
3108 afișări
Imaginea articolului UE suspendă un ajutor de 30 de milioane de euro pentru armata din Georgia

UE suspendă un ajutor de 30 de milioane de euro pentru armata din Georgia

Ambasadorul Uniunii Europene în Georgia, Pawel Herczynski, a declarat marţi că blocul a îngheţat 30 de milioane de euro în ajutor militar pentru Georgia. Decizia a fost luată ca urmare a „nivelului scăzut” în relaţiile dintre UE şi Georgia.

Parlamentul Georgiei a adoptat în iunie un proiect de lege care impune grupurilor care primesc finanţare din străinătate să se înregistreze ca agenţi străini. Proiectul a stârnit ample proteste de stradă şi a fost criticat de opoziţia internă şi de Occident.

„Pentru moment, banii pe care ne-am propus să-i transferăm către ministerul georgian al apărării, care sunt de 30 de milioane de euro, au fost îngheţaţi. Şi acesta este doar un prim pas. Vor fi alţi paşi”, a declarat ambasadorul Pawel Herczynski, potrivit Reuters.

Ambasadorul Herczynski a mai spus că blocul va „diminua treptat” ajutorul acordat guvernului georgian şi se va orienta în schimb către sprijinirea societăţii civile şi a presei din ţară.

Mişcarea este prima consecinţă directă a deteriorării relaţiilor dintre UE şi Georgia. În decembrie, Georgia a primit statutul de candidat la UE, dar blocul a spus în repetate rânduri că poziţia guvernului de la Tbilisi înseamnă că oferta de aderare este îngheţată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici