- Home
- Externe
- PRAGA, (07.10.2022, 09:49)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE trimite o misiune în Armenia pentru a ajuta la demarcarea frontierelor cu Azerbaidjanul
Uniunea Europeană va trimite o „misiune civilă” în Armenia, de-a lungul frontierei cu Azerbaidjanul, pentru a „consolida încrederea” între cele două ţări şi a contribui la demarcarea frontierelor, au anunţat vineri părţile interesate. în urma unei reuniuni cvadripartite cu Franţa la Praga.
Urmărește
227 afișări
„Misiunea va începe în octombrie pentru o durată maximă de două luni. Obiectivul acestei misiuni este de a consolida încrederea şi, prin rapoartele sale, de a contribui la comisiile de delimitare a frontierei”, se arată într-o declaraţie comună publicată la de la discuţiile dintre premierul armean Nikol Pashinian, preşedintele azer Ilham Aliyev, şeful statului francez Emmanuel Macron şi preşedintele Consiliului European Charles Michel.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
„Armenia a fost de acord să faciliteze înfiinţarea (acestei) misiuni”, iar „Azerbaidjanul a fost de acord să coopereze cu această misiune în ceea ce o priveşte”, continuă declaraţia comună.
Cei patru lideri s-au întâlnit timp de mai multe ore, până târziu în noapte, joi spre vineri, în marja primului summit al Comunităţii Politice Europene de la Praga.
„Armenia şi Azerbaidjanul şi-au confirmat angajamentul faţă de Carta Naţiunilor Unite şi faţă de declaraţia de la Alma Ata din 1991, prin care îşi recunosc reciproc integritatea teritorială şi suveranitatea. Ei au confirmat că aceasta va servi drept bază pentru activitatea comisiilor de delimitare a frontierelor şi că următoarea reuniune a comisiilor va avea loc la Bruxelles până la sfârşitul lunii octombrie”, subliniază declaraţia comună.
În septembrie, cel puţin 286 de persoane au fost ucise în confruntările dintre Armenia şi Azerbaidjan, cele mai grave lupte dintre aceşti doi vecini caucazieni de la războiul din 2020. Disputa se referă la soarta Nagorno-Karabah, o enclavă populată de armeni în Azerbaidjan, dar şi la delimitarea frontierelor dintre cele două ţări.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe