UE vizează "flota fantomă" a Rusiei într-o noua serie de sancţiuni. Mai multe companii din China, Turcia şi Emiratele Arabe Unite sunte şi ele pe lista sancţiunilor

UE a convenit asupra unui nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei din cauza războiului său din Ucraina.

Urmărește
1973 afișări
Imaginea articolului UE vizează "flota fantomă" a Rusiei într-o noua serie de sancţiuni. Mai multe companii din China, Turcia şi Emiratele Arabe Unite sunte şi ele pe lista sancţiunilor

UE vizează "flota fantomă" a Rusiei într-o noua serie de sancţiuni. Mai multe companii din China, Turcia şi Emiratele Arabe Unite sunte şi ele pe lista sancţiunilor

Pachetul de sanţiuni vizează şi flota fantomă a Moscovei care transportă gaze naturale lichefiate (GNL) prin Europa. Potrivit rapoartelor, acestea sunt adesea lipsite de o asigurare adecvată şi au o proprietate opacă.
 
UE estimează că, anul trecut, aproximativ 4-6 miliarde de metri cubi de GNL rusesc au fost expediaţi către ţări terţe prin porturile UE. Rusia este suspectată că gestionează flota pentru a se sustrage sancţiunilor şi pentru a menţine fluxul de venituri din energie, astfel încât să poată finanţa războiul.
 
Consiliul UE a declarat într-un comunicat de presă:
 
"Pentru prima dată, UE a adoptat o măsură care vizează anumite nave care contribuie la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, care fac obiectul unei interdicţii de acces în port şi al unei interdicţii de prestare de servicii.
 
Aceste nave pot fi desemnate din diverse motive, cum ar fi transportul de echipamente militare pentru Rusia, transportul de cereale ucrainene furate şi sprijinirea dezvoltării sectorului energetic al Rusiei, de exemplu prin transportul de GNL sau transbordări de GNL.
 
Această măsură vizează, de asemenea, navele-cisternă care fac parte din flota obscură a lui Putin şi care eludează plafoanele impuse de UE şi de Coaliţia pentru plafonarea preţurilor, adoptând în acelaşi timp practici de transport înşelătoare, în total dispreţ faţă de standardele internaţionale. 27 de nave au fost vizate astăzi din aceste motive".
 
Luna trecută, Regatul Unit a impus primele sale sancţiuni vizând navele din "flota fantomă" a lui Vladimir Putin, despre care a afirmat că a fost utilizată pentru a eluda sancţiunile occidentale privind comerţul cu petrol rusesc.
 
Mai multe companii au fost, de asemenea, adăugate luni pe lista UE, inclusiv o serie dintre ele din China, Turcia şi Emiratele Arabe Unite. Multe sunt acuzate de eludarea sancţiunilor sau de furnizarea de echipamente sensibile Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici