- Home
- Externe
- BRUXELLES, (13.03.2015, 17:11)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE vrea ca problemele de protecţie a datelor să fie tratate de un organism pan-european
UE a decis vineri să acorde atribuţii sporite unui organism pan-european al autorităţilor de reglementare care urmează să fie creat pentru aplicarea legislaţiei de protecţie a datelor, nemulţumind companiile care ar vrea atribuţii extinse pentru autorităţile de reglementare din ţările membre.
Urmărește
110 afișări
UE vrea ca problemele de protecţie a datelor să fie tratate de un organism pan-european (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)
Potrivit propunerilor iniţiale dintr-un proiect de lege privind protecţia datelor, o companie cu activităţi la nivelul UE ar fi răspuns în cazul unor probleme doar în faţa autorităţii de reglementare din ţara unde este înregistrată sau unde se află principalul său centru de operare din Europa, chiar dacă problemele respective ar fi afectat cetăţenii altui stat membru, transmite Reuters.
La presiunea ţărilor care nu au dorit ca autorităţile naţionale de reglementare să piardă orice control asupra unor companii mari din sectorul tehnologiei, precum Apple şi Facebook, care au sediile europene în Irlanda, reprezentanţii statelor membre au decis să permită oricărei autorităţi de reglementare să ridice obiecţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană
-
Donald Trump a avut prima întâlnire cu preşedintele unei ţări după ce a obţinut victoria la alegerile din SUA
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
Astfel, orice problemă va fi transmisă unui viitor organism pan-european care va reprezenta autorităţile de reglementare din cele 28 de state membre şi care va putea să ia decizii cu caracter obligatoriu.
"Mecanismul propus va fi mai greoi decât procedurile existente, având ca efect piedici administrative care nu sunt necesare, inclusiv întârzierea deciziilor pentru cetăţeni", potrivit organizaţiei Industry Coalition for Data Protection, care include companii mari cum sunt Apple, Google şi IBM.
Diplomaţii UE au convenit deja în februarie să elimine o propunere care prevedea că cel puţin o treime din autorităţile de reglementare naţionale implicate trebuie să conteste o decizie în domeniul protecţiei datelor, înainte ca un caz să fie transmis Board-ului European pentru Protecţia Datelor (EDPB).
"Propunerea revizuită pare să favorizeze pe cei cu abordare mai conservatoare", a declarat Paula Barrett, partener la firma de avocatură Eversheds.
State ca Irlanda, Marea Britanie şi Olanda s-au opus eliminării pragului numeric, argumentând că acest fapt va duce la un număr mare de cazuri adresate board-ului.
Irlanda a fost acuzată în trecut că are o atitudine îngăduitoare faţă de multinaţionale, atunci când este vorba de protejarea datelor personale, pentru ca ţara să rămână atractivă pentru companii.
Acordul convenit vineri poate fi modificat în iunie, atunci când reprezentanţii statelor membre vor analiza întreg proiectul de lege, numit General Data Protection Regulation.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Autorităţile europene pentru protecţia datelor personale au sesizat Comisia Europeană în cazul PRISM
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sylvester Stallone îl numește pe Trump „al doilea George Washington” în discursul de introducere la Mar-a-Lago
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Blat făcut de Prigoană și Mihaela?! Silviu nu era de fapt căsătorit, dar avea un 'contract de obligații' cu Mihaela, care nici măcar nu locuia cu el!
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe