- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE vs AstraZeneca. A început procesul. Uniunea Europeană cere despăgubiri record
Un avocat al Uniunii Europene a acuzat miercuri pe AstraZeneca că nu şi-a respectat contractul cu blocul comunitar pentru furnizarea vaccinurilor COVID-19 şi a cerut unei instanţe belgiene să impună o amendă uriaşă companiei, relatează Reuters.
UE vs AstraZeneca. A început procesul. Uniunea Europeană cere despăgubiri record
UE a acţionat acompania anglo-suedeză în instanţă în aprilie după ce AstraZeneca a declarat că va livra doar 100 de milioane de doze din vaccinul său până la sfârşitul lunii iunie, în loc de 300 de milioane prevăzute în contractul de furnizare.
"AstraZeneca nici măcar nu a încercat să respecte contractul", a declarat avocatul UE, Rafael Jafferali, unei instanţe de la Bruxelles în prima audiere a cazului.
El a spus că UE doreşte ca despăgubire 10 euro pentru fiecare zi de întârziere pentru fiecare doză şi o sancţiune suplimentară de cel puţin 10 milioane de euro pentru fiecare încălcare a contractului pe care instanţa o va găsi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
Un verdict este aşteptat luna viitoare.
Acesta nu este un contract pentru livrarea de pantofi sau tricouri", a spus Boularbah, avocatul AstraZeneca, subliniind complexitatea fabricării unui nou vaccin.
Acuzaţiile UE au fost „şocante”, a spus Boularbah, menţionând că compania şi-a formulat obiectivele de livrare pe baza estimărilor timpurii ale capacităţii de producţie. Compania a declarat în repetate rânduri că contractul nu este obligatoriu, deoarece s-a angajat doar să depună „cele mai bune eforturi rezonabile” în livrarea dozelor, a mai precizat avocatul AstraZeneca.
Jafferali a spus că acest principiu nu a fost respectat deoarece compania nu a livrat blocului comunitar 50 de milioane de doze produse în fabrici care sunt listate în contract ca furnizori pentru UE, dintre care 39 de milioane de doze fabricate în Marea Britanie, 10 milioane produse în Statele Unite, 1 milion în Olanda. Avocatul a spus că aceste doze au fost „deviate” către alţi clienţi.
Compania a declarat că dozele produse în Marea Britanie au fost rezervate în baza unui contract semnat de guvernul britanic cu Universitatea din Oxford, care a dezvoltat vaccinul.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:50
-
astăzi, 08:41