Ultimele sondaje pentru cursa de la Casa Albă: Cine conduce la nivel naţional

  • Alegerile prezidenţiale din SUA sunt programate în aproximativ o lună, în data de 5 noiembrie.
  • În cursa pentru Casa Albă se află republicanul Donald Trump şi democrata Kamala Harris, iar ultimele cifre arată un avans pentru actuala vicepreşedintă.
Urmărește
1432 afișări
Imaginea articolului Ultimele sondaje pentru cursa de la Casa Albă: Cine conduce la nivel naţional

Ultimele cifre pentru cursa de la Casa Albă: Cine conduce sondajele la nivel naţional

Alegerile prezidenţiale din SUA au o miză mare în luna noiembrie. După prestaţia slabă a lui Joe Biden la dezbaterea electorală cu Donald Trump la CNN şi ieşirea din cursă a actualului preşedinte american pentru un nou mandat la Casa Albă, sondajele au suferit modificări odată cu intrarea Kamalei Harris în cursă.

Potrivit BBC, Kamala Harris are un avans în sondajele la nivel naţional în faţa fostului preşedinte Donald Trump, scorul fiind de 49% la 46%.

Cei doi candidaţi s-au întâlnit în prima lor dezbatere prezidenţială în 10 septembrie, iar sondajele rapide realizate în timpul şi la scurt timp după încheierea acesteia au dat-o pe Kamala Harris drept învingătoare.

Sondajele efectuate în săptămânile ulterioare au arătat că democrata Kamala Harris a crescut în preferinţele alegătorilor, avansul majorându-se de la 2,5% în ziua dezbaterii la 3,3% o săptămână mai târziu.

Pe de altă parte, Donald Trump a scăzut în sondaje după dezbatere cu 0,5%.

Cursă strânsă în statele-cheie

BBC notează că sondajele sunt foarte strânse în cele şapte state-cheie, cu doar unul sau două puncte procentuale care separă candidaţii.

Până în acest moment, Kamala Harris conduce în Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin de la începutul lunii august. Pennsylvania este un stat crucial în alegerile din noiembrie, deoarece are cel mai mare număr de voturi electorale dintre cele şapte state şi, prin urmare, câştigarea acestuia facilitează atingerea celor 270 de voturi necesare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici