- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (30.05.2023, 22:06)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ultimul capitol din saga privind frauda ce a captivat Silicon Valley: Fondatoarea Theranos s-a predat
Fondatoarea companiei de tehnologie Theranos, Elizabeth Holmes, în vârstă de 39 de ani, s-a predat şi va ispăşi o pedeapsă de 11 ani de închisoare, marcând un ultim capitol într-o saga de fraudă care a durat ani de zile şi care a captivat Silicon Valley, scrie The Guardian.
Urmărește
1419 afișări
Ultimul capitol din saga privind frauda ce a captivat Silicon Valley: Fondatoarea Theranos s-a predat
Elizabeth Holmes a intrat marţi după-amiază în închisoarea federală pentru femei, de minimă securitate, situată în Bryan, Texas.
Holmes fusese eliberată pe cauţiune de când a fost acuzată de fraudă în 2018 pentru rolul său de şefă a firmei de testare a sângelui. Ea a fost declarată vinovată în noiembrie 2022 de patru capete de acuzare pentru fraudarea investitorilor şi condamnată la 11 ani şi trei luni de închisoare.
În conformitate cu legislaţia federală, Holmes trebuie să ispăşească 85% din pedeapsă, chiar dacă sentinţa îi este redusă pentru bună conduită. Tabăra penitenciară federală Bryan, unde Holmes a fost obligată să îşi ispăşească pedeapsa, găzduieşte în principal femei încarcerate la nivel federal cu gulere albe şi fără violenţă şi nu are gardurile şi regulile stricte ale închisorilor de securitate superioară. Este un program axat pe muncă, care le cere tuturor deţinuţilor să aibă un loc de muncă timp de cel puţin 90 de zile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Holmes a încercat să îşi amâne executarea pedepsei, susţinând că ar trebui să poată rămâne în afara arestului preventiv în timp ce solicită un nou proces pe baza unor presupuse abateri din partea acuzării. Judecătorul districtual american Edward Davila a respins aceste cereri, declarând că un nou proces sau o anulare a verdictului de vinovăţie era puţin probabilă.
Holmes şi-ar fi petrecut ultimele zile de libertate alături de partenerul ei, Billy Evans, şi de cei doi copii ai lor. Procesul ei a fost amânat iniţial deoarece a dat naştere primului ei copil în iulie 2021 şi a apărut la audierea pentru pronunţarea sentinţei în noiembrie, însărcinată cu cel de-al doilea copil, care s-a născut în martie.
Sunny Balwani, fostul partener de afaceri şi sentimental al lui Holmes, a fost condamnat pentru toate cele 12 capete de acuzare de fraudă de care a fost acuzat, iar în aprilie şi-a început pedeapsa de 13 ani într-o închisoare din California.
Încarcerarea ambilor capi de afiş ai Theranos marchează sfârşitul poveştii dramatice a Theranos - o companie pe care Holmes a fondat-o în 2003, după ce a renunţat la Universitatea Stanford la 19 ani. Ea a promis o tehnologie revoluţionară care ar putea efectua sute de teste de sănătate pe o singură picătură de sânge, adunând milioane de dolari în finanţare de la susţinători de renume precum fostul secretar de stat Henry Kissinger şi magnatul media Rupert Murdoch.
Theranos a fost evaluată la peste 10 miliarde de dolari la apogeul său din 2014, până când, în 2015, un reportaj din Wall Street Journal a dezvăluit deficienţe în tehnologia de bază a companiei - ceea ce a dus la destrămarea rapidă a instituţiei. Până în 2018, Theranos s-a dizolvat.
De-a lungul procesului, echipa de apărare l-a prezentat pe Holmes drept un tânăr fondator ambiţios şi naiv care nu era conştient de măsura în care tehnologia Theranos funcţiona defectuos. Înainte de pronunţarea sentinţei, Holmes şi-a exprimat regretul că i-a dezamăgit pe „oamenii care au crezut în noi”.
„Sunt devastată de eşecurile mele”, a spus ea. „În fiecare zi, în ultimii ani, am simţit o durere profundă pentru ceea ce au trecut oamenii pentru că i-am dezamăgit. Îmi regret eşecurile cu fiecare celulă a corpului meu”.
Sentinţa aspră - mult mai lungă decât cele 18 luni de arest la domiciliu cerute de echipa lui Holmes - se crede că a creat un nou precedent în Silicon Valley şi în ciclul său de hype care a permis companiei Theranos să obţină atât de mult succes cu atât de puţine controale şi echilibre.
După ce îşi va ispăşi pedeapsa, ea va trebui să fie eliberată sub supraveghere timp de trei ani şi a fost obligată să plătească 452 de milioane de dolari ca despăgubire victimelor fraudei.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe