Un aliat al lui Putin ameninţă SUA: „Se va plăti din greu pentru ultima serie de sancţiuni împotriva Rusiei”

  • Comentariile lui Medvedev au venit la o zi după ce UE a adoptat cel de-al 14-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei.
  • Sancţiunile internaţionale au fost îndreptate împotriva Moscovei şi a personalităţilor politice în urma anexării Crimeei de către Putin în 2014.
  • S-au aplicat serii de sancţiuni împotriva Rusiei de la invazia Ucrainei de către Putin în februarie 2022.
2098 afișări
Imaginea articolului Un aliat al lui Putin ameninţă SUA: „Se va plăti din greu pentru ultima serie de sancţiuni împotriva Rusiei”

Un aliat al lui Putin ameninţă SUA: „Se va plăti din greu pentru ultima serie de sancţiuni împotriva Rusiei”

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a avertizat marţi Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE) că „va fi iadul să plătească” pentru ultima serie de sancţiuni împotriva Rusiei.
 
Aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, comentariile lui Medvedev au venit la o zi după ce UE a adoptat cel de-al 14-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, care vizează în special exporturile de gaze ale ţării. Sancţiunile internaţionale au fost îndreptate împotriva Moscovei şi a personalităţilor politice în urma anexării Crimeei de către Putin în 2014. S-au aplicat serii de sancţiuni împotriva Rusiei de la invazia Ucrainei de către Putin în februarie 2022, scrie Newsweek.
 
Noua listă de sancţiuni include încă 69 de persoane şi 47 de entităţi „responsabile de acţiuni care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei”, potrivit comunicatului de presă de luni al Consiliului UE.
 
Pentru prima dată, sancţiunile vizează sectorul gazelor naturale al ţării, în special gazele naturale lichefiate (GNL), prin interzicerea „serviciilor de reîncărcare a GNL din Rusia pe teritoriul UE”. Această măsură va împiedica transbordarea de GNL rusesc din porturile UE, precum şi achiziţionarea de „GNL rusesc prin terminale din UE care nu sunt conectate la sistemul de gaze naturale”.
 
De asemenea, termenii detaliază faptul că Suedia şi Finlanda sunt autorizate să anuleze unele contracte de GNL rusesc. Marţi, Gasum, un furnizor finlandez de gaze, a declarat că va înceta să importe GNL rusesc în iulie, scriind într-o declaraţie: „Gasum respectă toate sancţiunile impuse de UE şi nu va achiziţiona sau importa GNL rusesc începând cu 26 iulie”.
 
Pachetul prevede, de asemenea, că „UE va interzice noile investiţii, precum şi furnizarea de bunuri, tehnologii şi servicii pentru finalizarea proiectelor GNL aflate în construcţie, cum ar fi Arctic LNG 2 şi Murmansk LNG”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici