- Home
- Externe
- LONDRA, (17.07.2015, 09:01)
- Ioana Bojan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un an de la prăbuşirea MH17: Australia, Olanda şi Ucraina organizează ceremonii de comemorare a victimelor
Ceremonii de comemorare a celor 298 de victime din avionul malaysian MH17, doborât la 17 iulie 2014 în regiunea ucraineană Doneţk, se desfăşoară vineri în Australia, Olanda şi Ucraina, relatează BBC News Online.
Urmărește
337 afișări
Australia, Olanda şi Ucraina organizează ceremonii de comemorare a victimelor din avionul MH17 (Imagine: AFP / Mediafax Foto)
Parlamentarii australieni şi-au întrerupt vacanţa pentru a participa la ceremonia desfăşurată în capitala ţării, iar o placă comemorativă cu numele victimelor a fost dezvelită în grădinile Parlamentului din Canberra, relatează BBC News Online.
În cadrul ceremoniei, premierul australian Tony Abbott a afirmat că australienii le datorează victimelor să îi aducă pe cei vinovaţi de această tragedie în faţa justiţiei. După slujbă, Abbott urma să se întâlnească cu familiile şi prietenii victimelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Liderul opoziţiei australiene, Bill Shorten, a ţinut de asemenea un discurs în cadrul ceremoniei desfăşurate vineri.
Ceremonii comemorative se vor desfăşura de asemenea, vineri, în Ucraina şi Olanda. În oraşul olandez Nieuwegen, numele tuturor victimelor vor fi citite de membri ai familiilor lor.
În Malaysia, o ceremonie a avut loc la 11 iulie în Kuala Lumpur, deoarece comemorarea tragediei coincide cu sfârşitul Ramadanului. În cadrul slujbei, au fost citite numele tuturor victimelor, apoi a fost ţinut un moment de reculegere.
Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines efectua o cursă de la Amsterdam către Kuala Lumpur când s-a prăbuşit la 17 iulie 2014 în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, afectată de un conflict armat între forţele guvernamentale şi separatiştii proruşi.
Citeşte şi: Malaysia solicită la ONU înfiinţarea unui tribunal internaţional privind doborârea zborului MH17
Citeşte şi: Rusia respinge ca "inacceptabilă" ideea creării unui tribunal privind doborârea zborului MH17
Citeşte şi: Malaezia anunţă un proiect de rezoluţie ONU pentru judecarea celor vinovaţi de doborârea MH17
Potrivit listei pasagerilor furnizată de Malaysia Airlines, la bordul avionului se aflau 193 de cetăţeni olandezi (inclusiv unul care avea şi cetăţenie americană), 43 de malaysieni (inclusiv 15 membri ai echipajului), 27 de australieni, 12 indonezieni, 10 britanici (inclusiv unul care avea şi cetăţenie sud-africană), patru belgieni, patru germani, trei filipinezi, un canadian şi un neozeelandez.
Occidentul afirmă că, potrivit dovezilor, avionul a fost lovit de o rachetă rusească lansată de rebelii proruşi. Rusia neagă însă această afirmaţie şi acuză forţele guvernamentale ucrainene de tragedia aviatică.
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a respins joi apelurile Marii Britanii, Australiei, Olandei, Malaysiei şi Ucrainei de a se înfiinţa un tribunal ONU pentru a-i judeca pe cei consideraţi vinovaţi de doborârea aeronavei.
Potrivit unui comunicat al Kremlinului, Putin a "explicat poziţia Rusiei privind iniţiativele premature şi contraproductive ale unor ţări, inclusiv ale Olandei, referitoare la înfiinţarea unui tribunal internaţional". Comunicatul a criticat de asemenea relatările politizate ale presei privind tragedia aviatică.
Un raport final privind cauzele prăbuşirii aeronavei va fi dat publicităţii în octombrie de Comisia olandeză de siguranţă. Olanda conduce ancheta penală privind circumstanţele prăbuşirii avionului, fiind asistată de Belgia, Australia şi Ucraina.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Malaysia solicită la ONU înfiinţarea unui tribunal internaţional privind doborârea zborului MH17
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe