Un atac rusesc asupra unui oraş din Ucraina a ucis 7 persoane, potrivit autorităţilor

Forţele ruse au tras sâmbătă rachete asupra oraşului Vilniansk, din sud-estul Ucrainei, omorând 7 persoane, inclusiv 2 copii, şi rănind alte 18, au declarat oficialii.

181 afișări
Imaginea articolului Un atac rusesc asupra unui oraş din Ucraina a ucis 7 persoane, potrivit autorităţilor

Un atac rusesc asupra unui oraş din Ucraina a ucis 7 persoane, potrivit autorităţilor

Preşedintele Volodimir Zelenski a reiterat apelul său către aliaţi de a furniza Ucrainei mai multe arme cu rază lungă de acţiune şi o apărare aeriană consolidată pentru a opri ceea ce el a declarat a fi atacuri zilnice.

Procurorul general al Ucrainei, Andriy Kostin, a declarat că două rachete au fost trase asupra oraşului, avariind infrastructura, un magazin şi clădiri rezidenţiale.

Ministrul de Interne, Ihor Klymenko, a evaluat bilanţul la 7 morţi, inclusiv 2 copii, şi 18 răniţi, inclusiv 4 copii.

„Astăzi, inamicul a desfăşurat încă un act terorist îngrozitor împotriva populaţiei civile", a declarat guvernatorul regiunii Zaporojie, Ivan Fedorov, într-un videoclip pe Telegram.

Atacul a avut loc în „mijlocul zilei, într-o zi nelucrătoare, în centrul oraşului, unde oamenii se relaxau, unde nu existau obiective militare", a declarat Fedorov.

Zelenski a postat fotografii de la faţa locului care arată un crater mare, copaci doborâţi şi o pereche de prelate întinse pe solul a ceea ce părea a fi un parc.

„Oraşele şi comunităţile noastre suferă zilnic din cauza unor astfel de atacuri ruseşti. Dar există modalităţi de a depăşi acest lucru", a scris Zelenski pe Telegram.

„Distrugând teroriştii acolo unde se află. Distrugerea lansatoarelor de rachete ruseşti, atacul cu capacităţi reale cu rază lungă de acţiune şi creşterea numărului de sisteme moderne de apărare aeriană în Ucraina" sunt modalităţi de a apăra ţara de astfel de atacuri, a spus Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici