Un avion F-16 al ucrainenilor a fost distrus. Kievul confirmă moartea pilotului

  • Un avion F-16 al ucrainenilor a fost distrus într-un accident.
  • Accidentul a avut loc luni, a anunţat o sursă americană.
  • O sursă militară ucraineană a confirmat incidentul pentru CNN.
Urmărește
2800 afișări
Imaginea articolului Un avion F-16 al ucrainenilor a fost distrus. Kievul confirmă moartea pilotului

UPDATE: La scurt timp după apariţia informaţiei în Wall Street Journal şi Reuters, Comandamentul Aerian de Vest al Forţelor Aeriene Ucrainene a anunţat că pilotul Oleksii Mes a murit luni.

„Oleksii a distrus trei rachete de croazieră şi o dronă de atac în timp ce respingea un atac masiv rusesc”, au transmis reprezentanţii Comandamentului Aerian de Vest al Forţelor Aeriene Ucrainene.

„Oleksii a salvat ucrainenii de rachetele mortale ruseşti. Din păcate, cu preţul propriei sale vieţi”. Înmormântarea locotenent-colonelului a avut loc joi.

Comandantul-şef Oleksandr Sîrskîi i-a acordat postum lui Oleksii Mes gradul de colonel, a declarat Comandamentul Aerian de Vest.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Un avion de vânătoare ucrainean F-16 a fost distrus luni într-un accident, a declarat un oficial american al apărării pentru Reuters.

Potrivit oficialului, prăbuşirea nu pare să fie rezultatul unui atac rusesc. De aceea, sunt luate în calcul eroarea de pilotaj şi problemele mecanice.

Iniţial, reprezentanţii armatei ucrainene nu au comentat informaţia. Ulterior, o sursă militară ucraineană a confirmat incidentul pentru CNN. Sursa a mai spus că un pilot ucrainean de top a fost ucis după ce avionul de luptă fabricat în SUA s-a prăbuşit. Forţele de Apărare ucrainene nu cred că în spatele incidentului s-a aflat eroarea pilotului, a adăugat sursa.

Pilotul Oleksiy Mes, cunoscut sub numele de „Moonfish”, a fost ucis în timp ce „respingea cel mai mare atac aerian vreodată” al Rusiei împotriva Ucrainei, a susţinut sursa ucraineană, adăugând că pilotul a fost înmormântat joi. Accidentul este investigat şi experţii internaţionali vor fi invitaţi să participe la anchetă, a adăugat sursa. Moartea pilotului este o lovitură majoră pentru Ucraina. Primele F-16 au sosit recent în ţară, iar Moonfish a fost unul dintre puţinii piloţi pregătiţi să le piloteze.

Rusia a organizat la începutul săptămânii un atac „masiv” cu rachete şi drone asupra Ucrainei.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi că avioanele F-16 au fost folosite pentru a respinge atacul de luni având rezultate bune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
avion,
accident,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici