Un bărbat înarmat a ucis trei civili israelieni la frontiera dintre Israel şi Iordania

Un atac armat produs la podul Allenby, care leagă Israelul de Iordania, a dus la moartea a trei civili israelieni, iar toate cele trei puncte de trecere a frontierei cu Iordania au fost închise.

Urmărește
699 afișări
Imaginea articolului Un bărbat înarmat a ucis trei civili israelieni la frontiera dintre Israel şi Iordania

Un bărbat înarmat a ucis trei civili israelieni la frontiera dintre Israel şi Iordania

Duminică, un bărbat înarmat a ucis trei civili israelieni la podul Allenby, situat în Cisiordania ocupată, înainte de a fi împuşcat mortal de forţele de securitate israeliene, conform autorităţilor israeliene, scrie Reuters.

Acesta este primul atac de acest gen la frontiera cu Iordania de la începutul războiului din Gaza.

Incidentul a avut loc într-o zonă comercială aflată sub control israelian, unde camioanele iordaniene descarcă, de regulă, încărcătura destinată Cisiordaniei.

Podul Allenby, cunoscut şi sub numele de Podul Regele Hussein, este situat la aproximativ jumătatea distanţei dintre Amman şi Ierusalim, la nord de Marea Moartă.

Potrivit armatei israeliene, atacatorul, care a venit din Iordania cu un camion, a ieşit şi a deschis focul asupra forţelor de securitate israeliene de la pod.

Atacatorul a fost doborât de forţele de securitate, dar nu înainte ca trei civili israelieni să fie ucişi.

În cele din urmă, Israelul a închis toate cele trei puncte de trecere a frontierei cu Iordania, conform Autorităţii Aeroporturilor din Israel.

Un oficial de la frontiera iordaniană a menţionat că cel puţin douăzeci de şoferi iordanieni de camioane, din zona de descărcare, au fost reţinuţi de armata israeliană pentru interogatoriu.

Israel şi Iordania au semnat un tratat de pace în 1994 şi au legături strânse de securitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
iordania,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici