- Home
- Externe
- (11.03.2023, 18:14)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un congresman vrea ca săptămâna de lucru de 32 de ore să devină lege în SUA
- Săptămâna de lucru de patru zile este mai mult ca niciodată în vogă, iar un congresman din California vrea să o transforme în lege federală.
- Reprezentantul Mark Takano, care reprezintă districtul 39 din California, a reintrodus în Congres legea sa privind săptămâna de lucru de 32 de ore, care, dacă va fi adoptată, va reduce în mod oficial definiţia standard a săptămânii de lucru de la 40 de ore la 32 de ore prin modificarea Legii privind standardele de muncă echitabile.
- Propunerea sa ar impune plata orelor suplimentare pentru orice muncă prestată după 32 de ore, ceea ce ar încuraja întreprinderile fie să plătească mai mult lucrătorii pentru orele suplimentare, fie să scurteze săptămâna şi să angajeze mai mulţi oameni.
Urmărește
508 afișări
Un congresman vrea ca săptămâna de lucru de 32 de ore să devină lege în SUA
Proiectul de lege se aplică lucrătorilor neexceptaţi, care lucrează de obicei cu ora în domenii precum agrement şi ospitalitate, transport, construcţii, producţie, comerţ.
Acest lucru este intenţionat, a declarat Takano. „Conversaţiile serioase despre săptămâna de lucru redusă au loc pentru profesiile cu gulere albe. Ceea ce va face proiectul meu de lege este să stimuleze conversaţia despre cum democratizăm această normă pentru alte sectoare ale forţei de muncă, astfel încât toată lumea să beneficieze”.
Noul program ar putea "creşte fericirea omenirii”
Takano a introdus pentru prima dată legislaţia în Congres în 2021. A fost aprobată de Congressional Progressive Caucus, a făcut turul pe internet, dar în cele din urmă nu a reuşit să avanseze în Congres, potrivit CNBC.
Takano spune că este pasionat de săptămâna de lucru de 32 de ore pentru a aduce "o schimbare semnificativă care va creşte fericirea omenirii". Aceasta este o declaraţie foarte mare. Dar a fost o declaraţie importantă acum 100 de ani, când le-am oferit oamenilor weekend-ul prin adoptarea Legii privind standardele de muncă echitabile", care a stabilit o săptămână de lucru de 40 de ore şi a creat alte protecţii pentru lucrători. „Toate acestea fac parte din discursul justiţiei sociale", spune el.
Susţinătorii spun că o săptămână scurtată ar împinge companiile să angajeze mai mulţi oameni, ar creşte participarea pe piaţa muncii şi ar crea "o concurenţă mai sănătoasă la locul de muncă, care le dă putere lucrătorilor să negocieze pentru salarii şi condiţii de muncă mai bune", potrivit unui comunicat al echipei lui Takano.
Reintroducerea proiectului de lege în Congres urmează titlurilor de presă despre succesul unui program pilot global şi noile propuneri care circulă în Maryland.
Aproape 3.000 de lucrători din Marea Britanie, de la 61 de companii, au finalizat recent un proiect pilot de şase luni al săptămânii scurtate, derulat de organizaţia nonprofit 4 Day Week Global. Întreprinderile au raportat o îmbunătăţire a productivităţii, a veniturilor, a moralului şi a culturii de echipă, în timp ce indivizii au văzut beneficii pentru sănătatea, finanţele şi relaţiile lor.
Mai mult de 900 de lucrători din 33 de întreprinderi din SUA şi Irlanda au trecut prin acelaşi program anul trecut şi niciunul dintre ei nu se va întoarce la modelul de cinci zile.
Criticii sunt îngrijoraţi
Nu toată lumea este de acord cu o lege privind săptămâna de lucru de 32 de ore. Când i s-a cerut un comentariu, un purtător de cuvânt al Societăţii pentru Managementul Resurselor Umane a trimis CNBC Make It la o declaraţie anterioară prin care se opunea unei legislaţii similare introduse anul trecut în Adunarea Californiei.
Criticii se opun legislaţiei pentru "abordarea sa unică", scrie Emily M. Dickens, şef de personal şi şef al afacerilor guvernamentale la SHRM. Dickens scrie că un proiect de lege similar ar putea exacerba deficitul de personal, ar creşte costurile forţei de muncă şi ar face viaţa mai dificilă pentru profesioniştii din domeniul resurselor umane şi pentru întreprinderile "care se luptă să se recupereze din cele mai grele zile ale pandemiei".
Acum, că legea privind săptămâna de lucru de 32 de ore s-a întors în Congres, Takano spune că următorul pas este "să facă tot mai mulţi oameni să înţeleagă argumentele în favoarea ei, să aducă în discuţie directorii de afaceri şi angajaţii care au experimentat efectele pozitive ale unei săptămâni de lucru mai scurte şi să înceapă să reducă anxietăţile legate de schimbare".
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe